Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η ΔΕΗ με τα στοιχεία να δείχνουν σημαντική αύξηση των λειτουργικών και καθαρών κερδών, των επενδύσεων και επιτάχυνση της δραστηριότητας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

Στο στρατόπεδο της ΔΕΗ επικρατεί κλίμα αναμονής και σιωπηλής προετοιμασίας.

Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί, τυπικά και ουσιαστικά, η εξαγορά της ENEL Romania, να ενταχθεί στον ενοποιημένο ισολογισμό για να πραγματοποιηθεί επιτέλους μέσα στο Φθινόπωρο, το Investors Day όπου η διοίκηση θα παρουσιάσει τα σχέδια της για το μέλλον.

Μέχρι τότε όμως ο Γιώργος Στάσσης έχει προγραμματίσει μία ακόμη στρατηγική κίνηση την οποία δεν θέλει να αποκαλύψει στους συνεργάτες του μέχρι να ολοκληρωθεί. Υπάρχει κινητικότητα, υπάρχει ένταση προετοιμασιών, αλλά δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

  • Για το σύνολο της χρήσης επιβεβαιώνεται ο στόχος για λειτουργική κερδοφορία 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες , τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 590 εκατ. από 429 εκατ. το α’ εξάμηνο 2022, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ήταν 279,6 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. πέρυσι.

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά +83% (448 εκατ. από 244 εκατ.) σε σχέση με το α΄ εξάμηνο 2022 με έμφαση στις δραστηριότητες του Δικτύου Διανομής, τη νέα μονάδα Φυσικού Αερίου και τα έργα ΑΠΕ, τομέας στον οποίο η ΔΕΗ διαθέτει πλέον 669 μεγαβάτ σε λειτουργία/ολοκλήρωση κατασκευής και έχει επιπλέον αδειοδοτημένα έργα 4,9 γιγαβάτ.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 181,5 εκατ. έναντι ζημιών 11,1 εκατ. το α’ εξάμηνο 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here