Το εξαιρετικά οριακό αποτέλεσμα στις γερμανικές εκλογές, όπου κανένα από τα κύρια μπλοκ δεν έλαβε αποφασιστική πλειοψηφία, γεμίζει τους επενδυτές με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Το SPD έλαβε τις περισσότερες ψήφους, ήταν λίγο μπροστά από το CDU/CSU. Η κακή απόδοση των Πρασίνων και των Die Linke καθιστά έναν αριστερό συνασπισμό ανέφικτο, αφήνοντας την FDP και τους Πράσινους να αποφασίσουν με ποιον θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι συντάκτες της τελευταίας έκθεσης του UBS Global Wealth Management σχετικά με το θέμα, Dean Turner, Chief Eurozone and UK Economist και Maximilian Kunkel, Chief Investment Officer Germany, σημειώνουν τα εξής:

«Για τους επενδυτές, πιστεύουμε ότι βασικοί τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε είναι η κλιματική αλλαγή και η ψηφιοποίηση, καθώς είναι τομείς όπου όλα τα μέρη φαίνεται να συμφωνούν σχετικά με την ανάγκη για μεγαλύτερες επενδύσεις. Τα ερωτήματα σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική θα επιλυθούν εν ευθέτω χρόνω, αλλά αναμένουμε κάποια χαλάρωση. Ωστόσο, η ανάγκη συμβιβασμού στις συνομιλίες συνασπισμού θα περιορίσει όσα μπορούν να επιτευχθούν. Κατά την άποψή μας, μια κυβέρνηση φωτεινών σηματοδοτών υπό την ηγεσία του SPD μπορεί να επιφέρει μια ελαφρώς μεγαλύτερη δημοσιονομική χαλάρωση από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία CDU/CSU ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here