Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στο 2018 ο όμιλος Τυράς, με στόχο την περαιτέρω επέκταση εντός και εκτός συνόρων. Ο όμιλος στο διάστημα της τελευταίας τριετίας έχει επενδύσει 75 εκατ. ευρώ και συνολικά στην πενταετία σκοπεύει να επενδύσει περί τα 125 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων και την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Πρόσφατα, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά του γάλακτος υψηλής παστερίωσης λανσάροντας δύο νέα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και τρία νέα τυροκομικά προϊόντα.

Πρόκειται για τo νέο αγελαδινό γάλα υψηλής παστερίωσης Τυράς σε δύο τύπους: πλήρες 3,5% λιπαρά και ελαφρύ 1,5% λιπαρά. Τα τυροκομικά προϊόντα αφορούν λευκό αγελαδινό τυρί άλμης, κατσικίσια γραβιέρα και κατσικίσιο ημίσκληρο τυρί, όλα με το brand Τυράς.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια εμπλουτισμού και ενίσχυσης της γκάμας των προϊόντων της, με στόχο την περαιτέρω επέκτασή της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Για τις εκτός Ελλάδας πωλήσεις, σημειώνεται ότι το 2017 οι εξαγωγές του ομίλου Τυρά αυξήθηκαν κατά 25% και ανήλθαν περί τα 146 εκατ. ευρώ. Εφέτος αναμένεται νέα αύξηση –προβλέπεται ότι θα πλησιάσουν τα 180 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές του πωλήσεις προβλέπεται εφέτος να ανέλθουν στα 330 – 340 εκατ. ευρώ, θα αυξηθούν δηλαδή περί το 10%.

Στη διάρκεια του 2017 οι πωλήσεις του ομίλου Τυράς, των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, που περιλαμβάνει πέντε παραγωγικές μονάδες, τρείς στην Ελλάδα (την Τυράς στα Τρίκαλα, τον Ολυμπο στη Λάρισα και την Ροδόπη), μία στη Βουλγαρία και μία στη Ρουμανία, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 312 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% έναντι του 2016.

Το EBITDA πέρυσι διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, έναντι 34 εκατ. ευρώ το 2016 και τα καθαρά κέρδη από 7,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα 22,7 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here