Η ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον την προηγούμενη εβδομάδα που πέρασε στο ΧΑ (15/03-19/03). Η έντονη φημολογία γύρω από την τιμή στην οποία θα αντληθούν τα νέα κεφάλαια εκτός από την σημαντική πίεση στην μετοχή της τράπεζας άλλαξε το κλίμα οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις που σταδιακά επηρέασαν όλο το ταμπλό της αγοράς.

Παρά την επιτυχή άντληση 2,5 δις ευρώ σε κρατικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας και κάποια καλά αποτελέσματα έτους από τις εισηγμένες (Cenergy, Πετρόπουλος, Viohalco) το κλίμα μεταβλητότητας διατηρήθηκε έως το τέλος της εβδομάδας (15/03-19/03)προϊδεάζοντας για την συνέχεια. Φαίνεται ότι υπό της παρούσες συνθήκες η συνέχιση της ανοδικής τάσης περνάει μέσα από τον περιορισμό της διακυμανσιμότητας των τραπεζικών μετοχών και δη της Τράπεζας Πειραιώς καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαφοροποιηθεί το συστημικό γκρουπ όταν η μεταβλητότητα πατάει σε διψήφιο ποσοστό.

Το ζητούμενο επομένως είναι η διευκρίνιση ή ο περιορισμός των σεναρίων που αυτή την στιγμή κάνουν το γύρο της αγοράς δεδομένου ότι το διάστημα που μεσολαβεί έως τον Απρίλιο σε όρους χρηματιστηριακού χρόνου είναι εξαιρετικά μεγάλο, οι δε συνθήκες lockdown σε διάφορους οικονομικούς κλάδους δεν φαίνεται να αποκλιμακώνονται άμεσα.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 23/03/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here