Λειτουργούν με χαμηλότερο κόστος, προσφέρουν το ίδιο επίπεδο αυτοματοποιημένων υπηρεσιών. Ολοένα και περισσότερο, οι στοιχειώδεις τραπεζικές υπηρεσίες προσφέρονται εκτός τραπεζικού δικτύου,  σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

  • Ο ρόλος του τραπεζοϋπαλλήλου αλλάζει, από την απλή διεκπεραίωση συναλλαγών σε οικονομικό σύμβουλο παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Την εποχή που το δίκτυο των τραπεζικών ΑΤΜ συρρικνώνεται, αυξάνεται ο αριθμός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που θα παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα ανάληψης, αλλά και κατάθεσης στα ταμεία τους.

Η αλυσίδα καταστημάτων Bazaar ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γερμανική εταιρεία viafintech για την παροχή υπηρεσιών viacash.

Πρόκειται για τη δυνατότητα ανάληψης αλλά και κατάθεσης χρημάτων στο σούπερ μάρκετ με τη χρήση εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

  • Στα 110 καταστήματα της αλυσίδα Bazaar το μέγιστο όριο ανάληψης έχει οριστεί σε 300 ευρώ και το μέγιστο όριο κατάθεσης σε 999 ευρώ.

Την υπηρεσία viacash μπορούν επίσης να ενσωματώσουν ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και εταιρείες κοινής ωφελείας, τηλεπικοινωνιών κ.ο.κ. προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο πληρωμής.

Πρόσφατα, η αλυσίδα MyMarket ανακοίνωσε συνεργασία με τη Viva Wallet για ανάληψη μετρητών έως 100 ευρώ από τα ταμεία των καταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here