Μπορεί η τελευταία αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE να είχε δύο, κυρίως, μεγάλους κερδισμένους, την Cenergy που ανέβηκε από τον FTMid Cap στον Large Cap και τον Παπουτσάνη που εντάχθηκε στον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ και μετά από την μακροχρόνια προσπάθεια επαναφοράς της ιστορικής εταιρείας από τους Γκάτζαρο-Τασσόπουλο διασώζοντας την από το…χείλος του γκρεμού που την είχε οδηγήσει ο Χάρης Δαυίδ στις αρχές της 10ετίας του 2010. 
Μπορεί η επόμενη αναδιάρθρωση να είναι για τον Δεκέμβριο (οι ανακοινώσεις θα προηγηθούν στα μέσα Νοεμβρίου), οι επίσημες ανακοινώσεις του Χρηματιστηρίου για την short list των 5 επιλαχουσών (με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους) να αναμένονται για τα μέσα Ιουνίου πλην όμως πολλοί είναι αυτοί στο ΧΑ που προεξοφλούν επαναφορά στον μεγάλο δείκτη για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ.
Με αποτίμηση στα 623 εκατ. (στα 5,85 ευρώ η μετοχή την Τετάρτη), με free float κοντά στο 30% λίγο να βελτιωθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας της και θα είναι η επικρατέστερη για να ανέβει κατηγορία τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνου μετά την αντικατάσταση της στον δείκτη από τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here