Η Revolut, η υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και 800.000 στην Ελλάδα, παρουσίασε το Trading Pro. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων και πληροφοριών για προχωρημένους επενδυτές, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την εμπειρία των συναλλαγών. Η νέα συνδρομή παρέχεται από τη Revolut Securities Europe UAB και μπορεί να προστεθεί επιπλέον των υφιστάμενων προγραμμάτων της Revolut (εκτός από το πρόγραμμα Ultra, το οποίο περιλαμβάνει ήδη το Trading Pro δωρεάν).

Με το Trading Pro, οι ενεργοί επενδυτές μπορούν να επωφεληθούν από μειωμένες προμήθειες μόλις 0,12% (από 0,25%) για συναλλαγές που υπερβαίνουν το τρέχον επιτρεπόμενο όριο* των δωρεάν συναλλαγών του προγράμματος Revolut και χωρίς ελάχιστη χρέωση βάσει χώρας. Ενδέχεται να ισχύουν άλλες χρεώσεις.

Το Trading Pro παρέχει επίσης πρόσβαση σε υψηλότερα όρια εντολών για μετοχές και Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF) των ΗΠΑ και του ΕΟΧ: από 10.000 έως 1.500.000 δολάρια ανά εντολή για μετοχές των ΗΠΑ και 1.500.000 ευρώ για μετοχές και ETF του ΕΟΧ, με μέγιστο όριο τις 50.000 μετοχές ανά διαπραγμάτευση.

Για τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων, οι χρήστες του Trading Pro έχουν πρόσβαση σε προηγμένες αναλύσεις χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένης της συγκριτικής αξιολόγησης επιδόσεων, της παρακολούθησης πραγματοποιημένων κερδών και ζημιών, της κατανομής χαρτοφυλακίου κ.λπ.

Το Trading Pro διαθέτει επίσης το Trading Terminal, ένα εργαλείο desktop (προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας trade.revolut.com), όπου οι ενεργοί επενδυτές μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους χώρους εργασίας, να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς και να εκτελούν αποτελεσματικά συναλλαγές, όλα μέσα από μια ενιαία οθόνη, για την απόλυτη εμπειρία desktop.

Ο Rolandas Juteika, Επικεφαλής Χρηματιστηριακών Συναλλαγών και Επενδύσεων (ΕΟΧ) δήλωσε: «Το Trading Pro είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες των προχωρημένων επενδυτών, προσφέροντάς τους ένα σύνολο εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση των χρηματιστηριακών δυνατοτήτων τους. Βλέπουμε ένα αυξανόμενο κομμάτι της πελατειακής βάσης να χρησιμοποιεί τη Revolut για μεγαλύτερες συναλλαγές, έχοντας ανάγκη για βαθύτερη ανάλυση χαρτοφυλακίου και εργαλείων desktop. Το Trading Pro προσφέρει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το «άνοιγμα» του χώρου των επενδύσεων και των συναλλαγών, ώστε να είναι προσβάσιμος για ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Η κυκλοφορία της υπηρεσίας robo-advisor, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα ομόλογα αποτελούν τις επόμενες κινήσεις μας.»

Το νέο πρόγραμμα συνδρομής Trading Pro είναι πλέον διαθέσιμο στον ΕΟΧ, με χρέωση 15 ευρώ τον μήνα, ενώ προσφέρεται δωρεάν δοκιμή για τον πρώτο μήνα. Μόνο οι χρήστες που διαθέτουν λογαριασμό χρηματιστηριακών συναλλαγών μπορούν να αποκτήσουν τη συνδρομή Trading Pro μέσω της εφαρμογής της Revolut.

Η Revolut ανακοίνωσε επίσης τη διεύρυνση του ωραρίου διαπραγμάτευσης για μετοχές των ΗΠΑ, για όλους τους χρήστες. Προκειμένου να τους παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, η Revolut επέκτεινε τη διαθεσιμότητα διαπραγμάτευσης για μετοχές των ΗΠΑ από 6,5 ώρες σε 16 ώρες ανά ημέρα. Οι χρήστες της Revolut μπορούν πλέον να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ 4 π.μ. EST (10 π.μ. CET) – 8 μ.μ. EST (2 π.μ. CET). Μόνο οι εντολές με όριο και η διαπραγμάτευση ακέραιων μετοχών θα είναι διαθέσιμες εντός του διευρυμένου ωραρίου. Το διευρυμένο ωράριο της αγοράς υπόκειται σε επιπλέον ή μεγαλύτερους κινδύνους σε σύγκριση με το κανονικό ωράριο διαπραγμάτευσης. Οι πελάτες πρέπει να μελετήσουν τους σχετικούς κινδύνους στο έγγραφο περιγραφής κινδύνων της Revolut, το οποίο θα βρουν στην ιστοσελίδα της, προτού λάβουν οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

Τον Οκτώβριο, η Revolut κυκλοφόρησε την καλύτερή της έκδοση μέχρι σήμερα, το Revolut 10. Πρόκειται για μια σημαντική αναμόρφωση του σχεδιασμού και της διάταξης της εφαρμογής, με στόχο να κάνει την καθημερινή διαχείριση των χρημάτων όσο το δυνατόν πιο εύκολη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πελάτες που χρησιμοποιούν τη Revolut ως τον κύριο τραπεζικό λογαριασμό τους. Η πρόσβαση σε βασικά προϊόντα και λειτουργίες της Revolut γίνεται πλέον γρήγορα από την αρχική οθόνη. Ακόμα, η εφαρμογή παρέχει εργαλεία για την αύξηση της περιουσίας των χρηστών, την αποταμίευση και τις επενδύσεις, καθώς και υπηρεσίες και προσφορές lifestyle.

Μέσω της εφαρμογής της, η Revolut προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε: περισσότερες από 2200 εταιρείες που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, πάνω από 70 μετοχές εισηγμένες σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και περισσότερα από 150 ETF. Οι υπηρεσίες επενδύσεων στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB.