Φίλιππος Καραμέτος

Η ακρίβεια γεννά ιδέες. Έξυπνες. Όπως το app MyRoomie, μία πρωτοποριακή roomate matching εφαρμογή που σας βρίσκει συγκάτοικο.

Το 2022 μία χρονιά-ρεκόρ με υψηλό πληθωρισμό, απλησίαστες τιμές στο real estate, γεννήθηκε η ιδέα του Δομίνικου Πρίτη, Founder της ελληνικής Startup που λάνσαρε το MyRoomie, καθώς και ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα στην αναζήτηση στέγης, ένα μείζον θέμα που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες κτλ.

To MyRoomie κέρδισε και τους απαιτητικούς investors του Dragons Den Greece

Στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει έδαφος σε δημοτικότητα, το MyRoomie προσφέρει μια μοναδική απάντηση στις προκλήσεις της οικονομικής προσιτότητας στη στέγαση και της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η διαφορά του MyRoomie σε σχέση με τον έμμεσο και άμεσο ανταγωνισμό είναι το αποκλειστικό focus στη συγκατοίκηση.

Σε εποχές οικονομικής αστάθειας η συγκατοίκηση αναδεικνύεται ως μια ολοένα πιο ελκυστική και απαραίτητη επιλογή. Η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης συνεχίζεται, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο, ενώ τα σχέδια περιλαμβάνουν την εστιασμένη επέκτασή της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η συνEντευξη του CEO στο “B”

Πότε ξεκίνησες το MyRoomie και ποια ήταν η αρχική ιδέα; 

Ξεκίνησα να δουλεύω στο μυαλό μου την ιδέα του MyRoomie από το 2022. Η αρχική ιδέα
ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα συνέδεε ανθρώπους που αναζητούν συγκατοίκους για συγκατοίκηση, επειδή ήταν πρόβλημα που με ταλαιπώρησε προσωπικά. Το flatsharing, δηλαδή η συγκατοίκηση, αποτελεί μια ευέλικτη και οικονομική λύση για πολλούς που αναζητούν στέγη. Το MyRoomie επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν και να βρουν συγκατοίκους με βάση τις προτιμήσεις τους, όπως την περιοχή, τον τύπο της στέγης, τον προϋπολογισμό και άλλα κριτήρια.

 

 

Ο νέος, δυναμικός κόσμος του flatsharing, αρχίζει και αναδύεται. Ποια εκτιμάτε ότι είναι τα οφέλη της συγκατοίκησης;

Τα οφέλη της συγκατοίκησης είναι πολλά. Καταρχάς, η συγκατοίκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος διαβίωσης, καθώς οι δαπάνες διαιρούνται μεταξύ των συγκατοίκων. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει μια κοινότητα και να προσφέρει κοινωνική στήριξη. Επιπλέον, η συγκατοίκηση επιτρέπει στους ανθρώπους να ζήσουν σε πιο κεντρικές περιοχές που ίσως δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μόνοι τους.

Με ποια κριτήρια επιλέγεται ο τέλειος συγκάτοικος και ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας;

Η επιλογή του τέλειου συγκατοίκου είναι σημαντική και μπορεί να επιτευχθεί μέσω της προσεκτικής ανάλυσης των προτιμήσεων και του χαρακτήρα του ατόμου. Στο MyRoomie, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φίλτρα για την αναζήτηση συγκατοίκων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, όπως φύλο, κατοικίδια, διατροφικές προτιμήσεις και άλλα ενώ στο κομμάτι της ασφάλειας κάνουμε ενδελεχή έλεγχο τόσο στις αγγελίες όσο και τους χρήστες.

Εκτιμάτε ότι είναι στην κουλτούρα του Έλληνα η συγκατοίκηση ή αναγκάζεται λόγω της ακριβής στέγης να το ξανασκεφτεί;

Στην Ελληνική κοινωνία, η συγκατοίκηση ίσως να μην είναι ακόμα στο DNA των ανθρώπων όπως σε άλλες χώρες όπου είναι πιο διαδεδομένη. Ωστόσο, οι αυξημένες τιμές ενοικίων και η ανάγκη για οικονομική διαβίωση μπορεί να ωθήσουν περισσότερους ανθρώπους να εξετάσουν τη συγκατοίκηση ως εναλλακτική λύση.

Η MyRoomie στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες;

Όχι, η MyRoomie απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ή κοινωνικές ομάδες. Η πλατφόρμα μας στοχεύει σε όλους όσους αναζητούν συγκατοίκους ή δωμάτια για συγκατοίκηση, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, νέων επαγγελματιών, expats και οποιουδήποτε αλλού που ενδιαφέρεται για οικονομικές λύσεις διαβίωσης. Ο σκοπός μας είναι να συνδέσουμε ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ανάγκες για να βρουν τον ιδανικό συγκάτοικο και τον κατάλληλο χώρο διαβίωσης.

Πρόσφατα λανσάρετε μια νέα υπηρεσία B2B, πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν την πρωτοβουλία

Η πρόσφατη εισαγωγή της υπηρεσίας B2B αποτελεί μια διαφοροποίηση του MyRoomie στην αγορά του real estate. Αυτή η υπηρεσία στοχεύει να παρέχει λύσεις για επιχειρήσεις που ψάχνουν για κατοικία για τους εργαζόμενους τους. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις που έχουν εξωτερικούς συνεργάτες ή εργαζόμενους που χρειάζονται διαμονή, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Πως φαντάζεστε το μέλλον της start up σας, (νέος γύρος χρηματοδότησης), σχέδια, επέκταση εξωτερικό;

Όσον αφορά το μέλλον του MyRoomie, έχουμε σχέδια για επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αναζητούμε επενδυτές για να υποστηρίξουν την ανάπτυξή μας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την υπηρεσία μας σε πολλές χώρες, και στοχεύουμε να γίνουμε οι κορυφαίοι στον τομέα της συγκατοίκησης στην Ευρώπη.