Το 3rd Insurance Intermediaries Forum επιχειρεί να αναδείξει όλα τα τελευταία νέα γύρω από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις τεκτονικές αλλαγές με τη ραγδαία άνοδο της τεχνολογίας, τις συνέπειες της πανδημίας, τους αναδυόμενους οικονομικούς κινδύνους από τις αλλαγές στις ισορροπίες παγκοσμίως και τις διακυμάνσεις στον ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά καθιστούν τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης όχι απλά αναγκαίους για τους ασφαλισμένους, αλλά τους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες, που αποτελούν ουσιαστικά τον απαραίτητο σύμβουλο δίπλα σε κάθε ασφαλισμένο.

Θεσμική τοποθέτηση έκανε ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ, (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ), Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων, Ιδρυτής της Liberty Insurance Agents.

Διανύουμε εποχές με πόλεμο, τρίτο έτος της πανδημίας, ενεργειακή κρίση που τα επακόλουθά της δεν έχουν έρθει, αύξηση επιτοκίων και δανεισμού, πληθωρισμό και ακρίβεια. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα πρέπει εμείς να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και να διατηρήσουμε τα κεκτημένα.

Λόγω της διαφορετικής ζωής των πολιτών έχουμε νέα δεδομένα, νέες ανάγκες και θα πρέπει να προσεγγίσουμε πολίτες και επιχειρήσεις με εξατομικευμένες λύσεις.

Τα ερωτήματα που τίθενται σε μεγάλο βαθμό είναι πως: προσεγγίζουμε με σημερινά δεδομένα τον σημερινό καταναλωτή. Η χαμηλή η διείσδυση της ασφαλιστικής αγοράς και για ποιους λόγους. Πρέπει να δούμε πως εκπαιδεύουμε τον πελάτη. Πως αναλύουμε τους ατομικούς κινδύνους. Πως υιοθετούμε την τεχνολογία. Δεν αρκεί η γνώση του προϊόντος.

Μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα. Αρκεί να είμαστε ενεργοί και όχι απλά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

Οι ανάγκες των καταναλωτών είναι αυξημένες. Ο νέος ψηφιακός κόσμος δίνει τη δυνατότητα στον διαμεσολαβητή να είναι πιο κοντά στον πελάτη, 24 ώρες.

Ο υβριδικός ασφαλιστικός σύμβουλος είναι μοναδικός συντελεστής ανάπτυξης της αγοράς και εδραίωσης…. Οι νέοι είναι το μάτι του μέλλοντος. Η συνεργασία των σωματείων σε κοινά θέματα είναι επιβεβλημένη” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τοζακίδης στην ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαρρηγεωργίου, iifo22: Ζούμε σε μια εποχή που αλλάζουν τα πράγματα με εκθετική ταχύτητα

O Ι. Χατζηθεοδοσίου στο Insurance Intermediaries Forum: Ο κλάδος ασφαλιστών μπορεί να κάνει τη διαφορά

Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου: Να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι η ασφάλιση δεν κοστίζει, αλλά αξίζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here