Μέσα στον Οκτώβριο τα λογισμικά συστήματα του ΕΦΚΑ θα ενσωματώσουν την αύξηση της προκαταβολής των συντάξεων από 50% στο 80% για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Αυτό δεσμεύτηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Xρήστος Χάλαρης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων ιατρώνφαρμακοποιών και οδοντιάτρων (ΠΙΣ, ΠΦΣ και ΕΟΟ).

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών έθεσαν τα θέματα της πολύ μεγάλης χρονικής καθυστέρησης απονομής των συντάξεων και της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων, της πλημμελούς  εξυπηρέτησης των υγειονομικών λόγω της υποστελέχωσης του ΤΣΑΥ και της αναγκαιότητας ψηφιοποίησης του αρχείου των ασφαλισμένων.

Ο κ. Χάλαρης ανέφερε πως εντός του Μαρτίου του 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος ΑTLAS και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα  δώσει την δυνατότητα για άμεση αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων. Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο τα λογισμικά συστήματα του ΕΦΚΑ θα ενσωματώσουν την αύξηση της προκαταβολής των συντάξεων από 50% στο 80% για παλιούς και νέους συνταξιούχους .

Για το μεγάλο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των υγειονομικών, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ενημέρωσε για σχέδιο αποκέντρωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και στο πλαίσιο αυτό, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΤΣΑΥ θα προστεθούν και τα υποκαταστήματα του πρώην  ΙΚΑ προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο βαθμός ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Τέλος ο κ. Χάλαρης ανέφερε ότι κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός  των συντάξεων που αποδίδονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην νέα συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς που προσδιορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2020.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Νίκος Παγώνης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης, οι Αντιπρόεδροι του ΠΙΣ Άννα Μαστοράκου και Παύλος Καψαμπέλης και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here