Το γεγονός πως ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners και Πρόεδρος ΔΣ της NOVA, θεωρείται «ειδήμων» στο κλείσιμο σημαντικών διεθνών συμφωνιών είναι γνωστό, όπως γνωστή είναι και η αγάπη του για το μπάσκετ.

  • Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως η πρόσφατη επίτευξη συμφωνίας για την παραχώρηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της Euroleague στη NOVA φέρει την δική του υπογραφή και προσπάθεια.

  • Η ανανέωση της συμφωνίας για το δημοφιλές πρωτάθλημα -και μάλιστα για 5 χρόνια-, δίνει νέα δυναμική στη NOVA σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού και ανακατατάξεων στην αγορά.
  • Με βάση το νέο συμβόλαιο, η NOVA θα δίνει 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να έχει τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως λέει ο ίδιος ο Νίκος Σταθόπουλος, η νέα Nova ανήκει στην κατηγορία των λίγων ανατρεπτικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και είναι πολλά παραπάνω από το άθροισμα της Wind και της Nova:

  • Μετασχηματίζεται σε έναν νέο πάροχο, ικανό να αλλάξει όλους τους κανόνες προς όφελος των πελατών και γίνεται επιταχυντής της ψηφιακής μετάβασης.

Η Nova κατέθεσε χθες τη μοναδική προσφορά  για την

  • «Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση, διατήρηση, διάθεση και ανάδειξη των αρχείων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ)».

Τη διαγωνιστική διαδικασία εκτελεί η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ). Το έργο έχει προϋπολογισμό 48,1 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση περίπου 55.000.000 σελίδων μεγέθους Α3/Α4/A2/A1/A0 από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (κεντρική και περιφερειακές υπηρεσίες), τεκμηρίωση (εισαγωγή μεταδεδομένων), ανάπτυξη θησαυρού όρων και ταξινόμηση του συνόλου του ψηφιακού υλικού.

  • Αφορά ακόμη την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση, διατήρηση, διάθεση και ανάδειξη των αρχείων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, με ανάπτυξη εφαρμογής για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την υποστήριξη της απλούστευσης της διαδικασίας.

Το σύστημα θα προσφέρει ηλεκτρονικά τις διαδικασίες αναζήτησης και διάθεσης αρχειακών τεκμηρίων για ερευνητικούς σκοπούς (με πλήρη και ανοιχτή πρόσβαση για τα αρχεία που δεν υπόκεινται σε νομικούς ή άλλους περιορισμούς πρόσβασης) αλλά και προσωποποιημένη και ασφαλή πρόσβαση πολιτών σε αρχειακό υλικό για την εξυπηρέτηση των έννομων συμφερόντων και δικαιωμάτων των πολιτών (μέσω εφαρμογής κατάθεσης, διαχείρισης των αιτημάτων

Η Nova, μέσα από την ανανέωση της συνεργασίας της με την Euroleague, εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο το premium αθλητικό περιεχόμενό της.

Έτσι, οι συνδρομητές Nova, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν κορυφαίες διοργανώσεις όπως η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου που “παίζει μπάλα” στη Nova αποκλειστικά για τις επόμενες 6 σεζόν, η LaLiga Santander, Bundesliga, η Ligue 1, μεγάλους αγώνες και κορυφαία ντέρμπι με ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Stoiximan Super League, τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2024 & 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ της FIBA με Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωμπάσκετ, τα Grand Slam στο τένις, Wimbledon, Roland Garros, US Open, Australian Open, βόλεϊ και άλλα πολλά σπορ…