Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, το πολύ μεγάλο τραπεζικό- επιχειρηματικό deal της JP Morgan με την Viva Wallet.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια μικρά ερωτήματα, ως προς τις εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά την προ δεκαπενθημέρου συνάντηση των δύο διοικήσεων, στη Νέα Υόρκη στα γραφεία της JP Morgan.

Θεωρητικά, αυτή η πολύ σημαντική συμφωνία εξαγοράς του 49% της Viva Wallet από την μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, ως προς τις τυπικές διαδικασίες, βαίνει προς ολοκλήρωση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν, λίγες μέρες πριν την Εθνική μας Εορτή, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου…

Στην αγορά ωστόσο κυκλοφορούν φήμες και διαρροές, ότι κάποιοι προσπαθούν -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- να δυναμιτίσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι η JP Morgan πήρε ήδη την έγκριση  Fit & Proper όχι μόνον από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και από την Φρανκφούρτη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε μια μικρή λεπτομέρεια.

Από την στιγμή που συμφωνήθηκαν οι όροι της εξαγοράς του 49% της Viva από την JPM,

  • ΑΝ η συμφωνία ακυρωθεί με ευθύνη της Ελληνικής πλευράς, τότε οι μέτοχοι μειοψηφίας της Viva (Deca -Latsco- Hedosophia) θα πρέπει να αποζημιωθούν, από τον πλειοψηφούντα μέτοχο, δηλαδή να εισπράξουν το τίμημα των 700 εκατ. Ευρώ.
  • ΑN όμως η συμφωνία ακυρωθεί με ευθύνη της αμερικανικής πλευράς τότε οι μειοψηφούντες μέτοχοι της Viva θα πρέπει να ψάξουν αλλού, πολύ μακριά για να βρουν το δίκαιο τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ