Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2023 είχε αναφερθεί ο Ευτύχιος Βασιλάκης στην διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών τον Νοέμβριο 2023.

Με αφορμή την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, ο πρόεδρος της εισηγμένης είχε δώσει στίγμα των προθέσεων λέγοντας ότι με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου.

Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα, είμαστε ξανά στην αγορά χωρίς βάρη με πλήρη ελευθερία κινήσεων, ήταν το μήνυμα που περνούσε στην αγορά, μάλιστα προς επίρρωση είχε (προ) αναγγείλει τη διανομή μερίσματος στους μετόχους/επενδυτές.

Τα όσα είχε δηλώσει τότε ο επικεφαλής της Aegean επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας με την ανακοίνωση των μεγεθών 2023 και την πρόταση της διοίκησης για χρηματική διανομή 0,75/μτχ στους μετόχους/επενδυτές.

Εχει σημασία (η επιβεβαίωση) μετά την χρονιά-ρεκόρ του 2023- με ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, με προβλέψεις για αυξημένη τουριστική κίνηση το 2024 καθώς η διοίκηση προγραμματίζει ευρύτερο δίκτυο, αυξημένη διασυνδεσιμότητα, ενισχυμένη πληρότητα με στοχευμένες ενέργειες αντιστάθμισης (δυνητικών) κινδύνων.

Την χρονιά που η εταιρεία-οι άνθρωποί της- εορτάζουν την 25ετία- συνεχούς ανάπτυξης και συνετούς διαχείρισης κρίσεων όπως λ.χ. λόγω Covid, η διοίκηση βάζει τέλος στο διάλειμμα μη χρηματικών διανομών.

Μετά από 4 οικονομικές χρήσεις επιστρέφει στην επενδυτική κοινότητα, με “πτήση” των ebitda πάνω από τα 400 εκατ.€, λειτουργικές ταμειακές ροές 334,8 εκατ.€ ταμειακά διαθέσιμα (και λοιπά ισοδύναμα) 709,3 εκατ.€, και ίδια κεφάλαια 418,8 εκατ.€ πιο εύρωστη από ποτέ, με βλέψεις για μία νέα χρονιά-ρεκόρ.

Τα πρώτα μηνύματα για το 2024 είναι θετικά, από τα όσα καταγράφονται στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ Berlin 2024, που πραγματοποιήθηκε 5-7 Μαρτίου, στο Βερολίνο.

Με τρέχουσα τιμή στα 12,94€ (υψηλό 13/3), χρηματιστηριακή αξία 1,154 δισ.€ η Aegean είναι από τα επενδυτικά stories του 2024- καθώς στο τέλος της χρήσης-υπό κανονικές συνθήκες- θα μπορεί να αποτιμάται αρκετά υψηλότερα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ