Δεύτερο πλήγμα μέσα σ’ ένα χρόνο για τον δημοφιλή τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε πέσει θύμα ληστείας από δυο κουκουλοφόρους στο σπίτι του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι δυο δράστες, ακινητοποιώντας με την απειλή όπλου τις δύο οικιακές βοηθούς, πήραν, σύμφωνα με την αστυνομία, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και μια συλλογή ρολογιών του τραγουδιστή, ο οποίος απουσίαζε, λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Μετά τη σύλληψη των ληστών που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας ο οποίος είχε εξαπατήσει τον γνωστό τραγουδιστή αποσπώντας του 60.000 ευρώ. Ο επιτήδειος τον έπεισε να του δώσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να το επενδύσει, ωστόσο τα λεφτά εξαφανίστηκαν.

Ποιος είναι ο δράστης

Πρόκειται για έναν 61χρονο ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 39χρονη από την Κένυα το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από εξονυχιστική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.
Και οι δύο δράστες κατηγορούνται για απάτες σε βάρος πολιτών.

Πως προσέγγιζαν τα θύματα τους οι επιτήδειοι

Συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες, τους έπειθαν να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση, με το πρόσχημα της αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Προκειμένου να εξαπατήσουν, ισχυρίζονταν ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Μάλιστα, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, δίνοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Η ειρωνεία είναι ότι όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη σε βάρος τους, έχοντας ανοίξει τα χρηματκιβώτια, διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί για χρήματα…συναντούσαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων…

Το χρονικό της απάτης σε βάρος του Λευτέρη Πανταζή

Ο δράστης είχε εμφανιστεί στον Λευτέρη Πανταζή ως ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα και υποστήριξε πως ήθελε να δώσει κάποια χρήματα – ως δωρεά- σε ιδρύματα και νοσοκομεία. Ζήτησε λοιπόν από τον γνωστό τραγουδιστή να τον βοηθήσει, με τις γνωριμίες του. Του έδωσε μάλιστα και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε χρήματα και του ζήτησε να το φυλάξει. Ταυτόχρονα, έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ για να τα επενδύσει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα τα επένδυε μέσω γνωστών χρηματιστηριακών εταιρειών. Του είπε, δε, ότι σε περίπτωση που δεν απέδιδαν οι επενδύσεις να κρατήσει τα χρήματα που είχε μέσα το χρηματοκιβώτιο για να καλύψει τη «χασούρα».

Ο 61χρονος βέβαια μετά από λίγο καιρό εξαφανίστηκε, με τον τραγουδιστή να τον αναζητά μάταια για να δει τι απέγιναν τα χρήματα που επένδυσε. Εν τω μεταξύ άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και αντί για… ευρώ είδε μέσα «μασουράκια» από αποκόμματα εφημερίδων. Τότε τον κατήγγειλε στις αρχές και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι, με αποτέλεσμα οι αρχές να φτάσουν στη σύλληψη του 61χρονου και της 39χρονης με την οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here