Στη δημοσιότητα αποφάσισε να δώσει η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των δύο ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα για απάτες σε βάρος πολιτών, μεταξύ αυτών και ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Ο δράστης είχε εμφανιστεί στον Λευτέρη Πανταζή ως ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα και υποστήριξε πως ήθελε να δώσει κάποια χρήματα – ως δωρεά- σε ιδρύματα και νοσοκομεία. Ζήτησε λοιπόν από τον γνωστό τραγουδιστή να τον βοηθήσει, με τις γνωριμίες του. Του έδωσε μάλιστα και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε χρήματα και του ζήτησε να το φυλάξει. Ταυτόχρονα, έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ για να τα επενδύσει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα τα επένδυε μέσω γνωστών χρηματιστηριακών εταιρειών. Του είπε, δε, ότι σε περίπτωση που δεν απέδιδαν οι επενδύσεις να κρατήσει τα χρήματα που είχε μέσα το χρηματοκιβώτιο για να καλύψει τη «χασούρα».

Ο 61χρονος βέβαια μετά από λίγο καιρό εξαφανίστηκε, με τον τραγουδιστή να τον αναζητά μάταια για να δει τι απέγιναν τα χρήματα που επένδυσε. Εν τω μεταξύ άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και αντί για… ευρώ είδε μέσα «μασουράκια» από αποκόμματα εφημερίδων. Τότε τον κατήγγειλε στις αρχές και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι, με αποτέλεσμα οι αρχές να φτάσουν στη σύλληψη του 61χρονου και της 39χρονης με την οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

Το συνολικό ποσό επεστράφη στον δημοφιλή τραγουδιστή καθώς και σε ένα άλλο άτομο που επίσης είχε πέσει θύμα των δύο απατεώνων.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης άλλα δύο άτομα προσήλθαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν ότι και αυτά είχαν πέσει θύμα απάτης, με τους δύο συνεργούς να τους έχουν αποσπάσει 35.000 και 8.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής:

Β. (επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 5-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9673358 και 210-9673353 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here