Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις μετόχων, η Unilever εγκατέλειψε τελικά το σχέδιο μεταφοράς της έδρας της στην Ολλανδία, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης που θα είχε ενσωματώσει τον αγγλο-ολλανδικό κολοσσό καταναλωτικών αγαθών σε μια ενιαία νομική οντότητα εκτός Λονδίνου.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να μεταφέρει το σύνολο των κεντρικών της γραφείων στο Ρότερνταμ, τονίζοντας πως ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε το γεγονός ότι το 55% των συνδυασμένων κοινών μετοχών ανήκε στο κέντρο της Ολλανδίας. Η Unilever ανήκε σε δύο εισηγμένες εταιρίες, μια ολλανδική NV και μία UK plc, από τη σύστασή της το 1930.

Η αντίδραση επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, οδήγησε την εταιρεία να ανακοινώσει πως “η πρόταση μεταφοράς δεν έχει λάβει υποστήριξη από μια σημαντική ομάδα μετόχων και κατά συνέπεια θεωρείται σκόπιμο να αποσυρθεί”. Ωστόσο, πρόσθεσε πως “η πρόθεση για απλοποίηση των επιχειρήσεων έχει λάβει ευρεία υποστήριξη”.

“Η Unilever έχει καταφέρει να αποκομίσει μακροχρόνια αποτελέσματα σταθερής και ανταγωνιστικής απόδοσης. Το διοικητικό συμβούλιο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η απλοποίηση της διττής δομής μας θα προσφέρει, με την πάροδο του χρόνου, ευκαιρίες για περαιτέρω επιτάχυνση της δημιουργίας αξίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της Unilever”τόνισε σχετικά ο chairman Marijn Dekkers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here