Σημαντικές αλλαγές έρχονται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από την ΕΓΔΙΧ αποχωρεί η σημερινή επικεφαλής κυρία Μαριαλένα Αθανασοπούλου και την θέση της θα αναλάβει η κα Θεώνη Αλαμπάση, μέχρι σήμερα Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ.

Η κυρία Μαριαλένα Αθανασοπούλου βρίσκεται επικεφαλής της ΕΓΔΙΧ τον τελευταίο χρόνο, διάστημα που σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να αποδεχτεί τη συγκεκριμένη θέση.

Προηγουμένως εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM  ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής Ανάλυσης Οικονομικού Κινδύνου, με σημαντικό ρόλο  στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους το 2018.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κυρία Θεώνη Αλαμπάση είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο.

Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, με εξειδικευμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων. Στον δημόσιο τομέα εργάζεται από το 2007, ως νομική σύμβουλος σε αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Εργάζεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κατέχοντας τη θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και υπό την ιδιότητά της αυτή, συμμετείχε στη νομική ομάδα συγγραφής του νέου θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας.