Περί …νοικοκυριού χθές η συζήτηση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, όπου ο Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου QUEST μίλησε για την Επενδυτική Ακινήτων (ΒriQ Properties ΑΕΕΑΠ) που ξεκίνησε με τη ‘’μαγιά’’ των ακινήτων του ομίλου κι έχει εξελιχθεί «σε μία πολύ νοικοκυρεμένη εταιρεία αυτή την στιγμή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο ίδιος μίλησε και για τη διευθύνουσα σύμβουλο της Briq και το σημαντικό ρόλο που παίζει η ίδια ώστε να διατηρείται η ‘’νοικοκυρεμένη εικόνα της εταιρείας’’, η οποία μάλιστα προχωρά αυτό το διάστημα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση 50 εκατ. ευρώ με στόχο τις νέες επενδύσεις σε ακίνητα. 

Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας απαρτίζεται από 21 ακίνητα συνολικής αξίας περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή παρουσίαση του Θεόδωρου Φέσσα  στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών αφορούσε τις προοπτικές του Ομίλου QUESΤ.

Ο όμιλος εκτιμά ότι μέχρι και το 2021 ο τζίρος θα διαμορφωθεί στα 600 εκατ. ευρώ που σε ποσοστιαία αύξηση στην πενταετία (2016-2021) φτάνει το +50%.

Το 2021 αναμένει αύξηση των EBITDA κατά +9% και των EBIT κατά +5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εννεάμηνο ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 400 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 39,3 εκατ. ευρώ και τα EBT στα 23,3 εκατ. ευρώ.

Η πορεία του 9μηνου επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι στο σύνολο του 2019 ο όμιλος QUEST θα παρουσιάσει ανάπτυξη των βασικών οικονομικών του μεγεθών.

Από το σύνολο των εσόδων στο εννεάμηνο του 2019, τα 206 εκατ. ευρώ προήλθαν από τον τομέα της τεχνολογίας, τα 85 εκατ. ευρώ από τις υπηρεσίες τεχνολογίας, τα 79 εκατ. ευρώ από τις ταχυμεταφορές, τα 25 εκατ. ευρώ από τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τα 5 εκατ. ευρώ από τον τομέα της ενέργειας.

Σε ποσοστιαία αύξηση στην πενταετία (2015-2019) τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 71%, τα EBITDA κατά 142% και τα ΕΒΤ εξαπλασιάστηκαν. Οι επενδύσεις στο διάστημα 2013-2018 διαμορφώθηκαν στα 80 εκατ. ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ομίλου QUEST Θεόδωρος Φέσσας, ο όμιλος θα συνεχίσει και το 2020 να επενδύει τα κέρδη του σε επιχειρηματικές ευκαιρίες και στο πλαίσιο αυτό διερευνά νέους επενδυτικούς στόχους συναφείς πάντα με το αντικείμενο της δραστηριότητάς του

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here