Σε μόλις 12 μετοχές, πραγματοποιήθηκε χθες το 84% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
   Στα 57,3 εκατ. € ο ούτως ή άλλως μέτριος τζίρος και τα 47,9 εκατ. έγιναν στις μετοχές των Εθνικής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Μυτιληναίος,
ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Πειραιώς, ΔΕΗ και Motor Oil.
   Δυστυχώς αυτή είναι η αγορά μας, το Ελληνικό Χρηματιστήριο που εδώ και χρόνια αποψιλώνεται από υγιείς και προβληματικές εταιρείες, που νέες εισαγωγές δεν γίνονται και που όσες φορές έχουν προσεγγιστεί επιχειρηματίες για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εισόδου τους, αυτοί έχουν απαντήσει αρνητικά.
Τα ονόματα των Ζαγόρι, ΓΙΩΤΗΣ, Παπαδοπούλου αναφέρω έτσι ενδεικτικά για να δείξω πόσο πιο ώριμο και ελκυστικό θα ήταν το ΧΑ εάν είχε θεωρηθεί ελκυστική η προοπτική εισόδου περισσότερο ή λιγότερο γνωστών ονομάτων του εγχώριου επιχειρείν.
  • Έχουμε φτάσει στο σημείο, να θεωρούνται …. νέες εισαγωγές
  • η μετάταξη της Entetsoft– σε αυτή την φάση- και της EpsilonNet- αργότερα- από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια.
  • ή η αίτηση για dual listing της R-Energy 1, θυγατρικής της Ρόκας, που θα είναι σε διαπραγμάτευση εκτός από το Χρηματιστήριο της Κύπρου ΧΑΚ και στην ΕΝ.Α του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Και όχι μόνο αυτό αλλά, απ΄ ότι μαθαίνω μετά τις εξελίξεις σε Σελόντα-Νηρέα και Περσέα αλλά και στην Creta Farms, την άγουσα προς την έξοδο θα πάρουν και άλλες εισηγμένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here