Τον Ιούνιο 2024 λήγει και η δεύτερη θητεία του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ως προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Είναι κοινός τόπος στην Ξενοφώντος 5 πως ο εκλεγείς την πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020 και τη δεύτερη δύο χρόνια αργότερα δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

Επίσης, είναι κοινός τόπος στον Σύνδεσμο πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ενδιαφέρεται για την κορυφαία θέση των βιομηχάνων. Άλλωστε είναι ένας εκ των τριών αντιπροέδρων και ο αρχαιότερος μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η διαδικασία, πλην όμως είναι γνωστό ότι συνήθως Μάρτιο συμφωνείται το όνομα που θα προταθεί, προκειμένου να υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μελών, και από αυτήν την άποψη παρουσιάζει ενδιαφέρον η προωθούμενη πρόταση για υποψηφιότητα της Ιουλίας Τσέτη.

Η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας «παίζει» ως αουτσάιντερ και εναλλακτική πρόταση, και στη λογική της προώθησης γυναικών σε καίριες διοικητικές θέσεις. Η «αριθμητική» του ΔΣ του ΣΕΒ μπορεί να μην είναι υπέρ της Ιουλίας Τσέτη, αλλά η διεθνής τάση θα μπορούσε να παίξει ρόλο.

Aπό ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ