Αν και της επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ 1,8 δισ. δολαρίων για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής σε χρήστες iPhone και iPad, το… beef με το Spotify συνεχίζεται.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως η Apple δεν προωθεί τις αναβαθμίσεις της εφαρμογής του, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Spotify τονίζει πως η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει απαντήσει στην αίτηση αναβάθμισης της εφαρμογής, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πληροφορίες για το κόστος της συνδρομής.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έβαζε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών που εμπόδιζαν να χρησιμοποιούνται φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής εκτός της εφαρμογής.«Επί μια δεκαετία, η Apple καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής μέσω του App Store. Το έκανε αυτό περιορίζοντας τους προγραμματιστές από το να ενημερώνουν τους καταναλωτές για εναλλακτικές, φθηνότερες υπηρεσίες μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός του οικοσυστήματος της Apple.Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, γι’ αυτό και σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ