Ξεπέρασαν τα 6 εκ. οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Περισσότεροι από 6 εκ. τουρίστες έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου φέτος, εκτιμά ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο τουρισμός αρχίζει να φτάνει σε επιθυμητά επίπεδα σε σχέση με το 2019, παρά το «φρένο» του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού σε τηλεοπτικό κανάλι. Στον κλάδο εκτιμούν ότι συνολικά έσοδα 9 δις ευρώ που αντιπροσωπεύουν το 50% αυτών του 2019 είναι επιτεύξιμος στόχος. Ας σημειωθεί ότι έσοδα περί τα 9 δις ευρώ αντιπροσωπεύουν μία μονάδα αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ…

«Ξεπεράσαμε Ιούλιο και τον Αύγουστο απ’ ότι φαίνεται τους 6 εκατομμύρια τουρίστες», είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είναι ένα ελπιδοφόρο νέο, καθώς η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέτοιος αριθμός ήταν το 2019», πρόσθεσε.

«Ζούμε τη χρονιά της τελευταίας στιγμής. Η εικόνα που έχουμε είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και είναι θετική», κατέληξε, τονίζοντας πως βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο.

«Στην αρχή είδαμε κάποιες δυσλειτουργίες στους ελέγχους. Αργότερα δεν είδαμε αυτές τις δυσκολίες, υπήρχε έλεγχος στις μετακινήσεις. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που υπάρχει έντονη νυχτερινή διασκέδαση», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα, ότι «η χώρα μας κέρδισε το στοίχημα του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε στην τήρηση των μέτρων. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος στην ελευθερία και για εμάς και για το στενό μας περιβάλλον».

Αισιόδοξος ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης του Ikos/Sani

Θετική είναι και η εικόνα που έχουν και κορυφαίοι επιχειρηματίες του χώρου όπως ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, διευθύνων σύμβουλος της Ikos/Sani κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο κ. Ανδρεάδης σε τελευταία του ανάρτηση στα social media εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος αναφέροντας: «Κυρίαρχη στην φετινή σαιζόν θα είναι η υψηλή διψήφια αύξηση των ανά επισκέπτη εσόδων, λόγω αυξημένου αγοραστικού επιπέδου και μετακίνησης του κέντρου βάρους σε ακριβότερα καταλύματα και υψηλή περίοδο. Τα έσοδα θα κινηθούν ακόμη καλύτερα από την πρώτη εκτίμηση μου. Μπράβο @setegreece»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here