Γράφει η «ξενοδόχος»

Προχωρούν μεν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, ωστόσο φαίνεται ότι χρειάζεται να γίνει κι άλλη προεργασία ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του project.

Αυτό επισημαίνει στις παρατηρήσεις της η Κομισιόν στην ενδέκατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το master plan του ΟΑΚΑ με 43 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως επισημαίνεται σχετικά

  • «οι αρχές προχώρησαν με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης- masterplan του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ). Θα χρειαστούν ωστόσο περαιτέρω δουλειά ώστε να διασφαλιστεί ότι τα σχέδια για την περιοχή εγγυώνται μακροπρόθεσμα την οικονομική βιωσιμότητά του.
  • Οι αρχές συνέχισαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ανάπτυξη του masterplan, το οποίο βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίησή του.
  • Οι λεπτομέρειες για το μέλλον της εγκατάστασης θα προσδιοριστούν ως κομμάτι των μεταγενέστερων διαδικασιών.
  • Με τη συνδρομή εξωτερικών συμβούλων, οι αρχές προετοιμάζουν μελέτες σκοπιμότητας αλλά και οικονομικές μελέτες που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους. Οι μελέτες αυτές αναμένεται να εξετάσουν και τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του project που είναι κρίσιμη ώστε το κοινό να έχει στη διάθεσή του τα επόμενα χρόνια, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ένα υψηλής ποιότητας νέο αστικό πόλο».

Έπισημαίνεται εδώ ότι στο πλάνο της ελληνικής Πολιτείας είναι να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος στο Μαρούσι για τη συνολική ανάπλαση του ΟΑΚΑ, ύψους 43 εκατ. ευρώ, με στόχο να προσελκύει 40.000 επισκέπτες ημερησίως.

Η αναμόρφωση του ΟΑΚΑ, τα σχέδια για ξενοδοχείο και ο κομβικός ρόλος της Dimand

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here