Στην ίδρυση της Tethys Εταιρεία Συμμετοχών, στην οποία θα περάσουν 72 ξενοδοχεία, μετά τη συμφωνία των 254 εκατ. ευρώ με την Intrum Hellas, προχώρησε η κοινοπραξία που απαρτίζουν οι SMERemediumCap (με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη) / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office (γνωστότερη από την ΛΑΜΨΑ) / WHG Europe Limited – Brown Hotels.

Η Tethys Εταιρεία Συμμετοχών έχει ως σκοπό την απόκτηση και διαχείριση συμμετοχών σε ημεδαπές ή και αλλοδαπές εταιρείες και παράλληλα τη δραστηριοποίηση στον κλάδο αξιοποίησης ακινήτων με εκμετάλλευση ξενοδοχείων μέσω της απόκτησης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο των 250 χιλ. ευρώ καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από της Tethys Holding S.a.r.l. η οποία έχει έδρα στο Λουξεμβούργο. Πρόεδρος της νέας εταιρείας είναι ο managing partner του SMERemediumCap, Θεόδωρος Μόσχος και μέλη οι Νίκος Καραμούζης, Αναστάσιος Χωμενίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ), Κυριάκος Κωνσταντίνος (ΛΑΜΨΑ), Μπενίτα Αμίρ (Brown Hotels) και Παντελειάδου Σεβαστή (δικηγόρος).

Υπενθυμίζεται ότι το Tethys αποτελεί το πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο δανειακών απαιτήσεων που πωλείται στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα, με κύριο στόχο την επιστροφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε χρηματοπιστωτική και επιχειρησιακή ευρωστία. Αποτελείται από 72 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν περισσότερα από 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων το 50% βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου (22 μονάδες), του Ιονίου (3) και την Κρήτη (11), ενώ τα υπόλοιπα σε Μακεδονία και Θράκη (19 μονάδες), την Κεντρική Ελλάδα (9) και την Πελοπόννησο (8).