Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στον τομέα των επενδύσεων της υγείας.
Μπορεί οι εθνικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, στελέχη όμως του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζουν παράλληλα να εργάζονται πυρετωδώς τόσο για να βελτιώσουν την καθημερινότητα σε νευραλγικούς τομείς, όσο και για να φέρουν ταχύτερα την ανάπτυξη της χώρας προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις.
  • Μαθαίνουμε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρότι έχει αναλάβει το κοµβικό πόστο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.∆. για την Αττική, έχει εντείνει τις επαφές του με το εξωτερικό προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα της Υγείας.
Δεν ήταν τυχαία η επίσκεψή του, προ ολίγων μηνών, στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους της εταιρείας Medtronic, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις ιατρικές τεχνολογίες, τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα.
  • Μάλιστα, ο Ori Hadomi, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Medtronic, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Φόρουμ των Δελφών, όπου συμμετείχε σε πάνελ με συντονιστή τον κ. Κοντοζαμάνη.
Στο ίδιο πάνελ έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Γαλακάτος, επικεφαλής του Τομέα Επιστημών Υγείας στη Blackstone, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που εκπόνησε τη μελέτη για τη μετεξέλιξη της Ελλάδας σε κόμβο βιοτεχνολογίας, μαζί με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Στέλιο Παπαδόπουλο της Biogen και «πατριάρχη» – όπως τον αποκαλούν και όχι αδίκως – της βιοτεχνολογίας και τον παγκοσμίως γνωστό, από την περίοδο της πανδημίας, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.
Οι συζητήσεις και με άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου της βιοτεχνολογίας και των κλινικών μελετών βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα.