Γράφει η «ξενοδόχος»

 

  • «Είναι νωρίς να μιλάμε για τουρισμό και πώς θα λειτουργήσει ο τουρισμός».

Τάδε έφη χθές ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους το τί μέλλει γενέσθαι για τους ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στη χώρα, παραπέμποντας στις σχετικές αποφάσεις σε ένα μήνα από τώρα, πιθανότατα προς τα τέλη Μαϊου. Οι δηλώσεις Τσιόδρα φαίνεται ότι συνάδουν και με τα όσα υποστηρίζει από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος δεν θεωρεί εφικτή τη λειτουργία των ξενοδοχείων πριν από τις 31 Μαϊου.

Το θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο για τις μεταφορές όσο και τα ίδια ξενοδοχεία είναι εκ των ων ουκ άνευ κι εδώ φαίνεται ότι θα χρειαστεί η κοινή ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική που ζητούν οι τουριστικοί φορείς.

Για την Ελλάδα, επί του παρόντος, «όλα είναι εικασίες» όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς όσον αφορά τα λεγόμενα «πιστοποιητικά υγείας» που ακούγονται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αξιοπιστία τους, ενώ στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ακόμη να πραγματοποιούνται μαζικά τέστ στις εισόδους της χώρας.

  • Για την επαναλειτουργία πάντως των ξενοδοχείων και κυρίως των εποχικών, στους νησιωτικούς προορισμούς, θα πρέπει οι αεροπορικές να γνωστοποιήσουν τα προγράμματά τους, αφού προηγουμένως έχει συμφωνηθεί το υγειονομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσουν.

Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι από το υπουργείο Τουρισμού και τον ίδιο τον κ. Χάρη Θεοχάρη επισημαίνεται ότι «πρώτα θα εκκινήσουν τα ξενοδοχεία στα μεγάλα αστικά κέντρα κι εν συνεχεία τα εποχικής λειτουργίας». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here