Η Apple τελικά δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο βαρύ πυροβολικό της που ακούει στο όνομα iphone. Κι αυτό γιατί όπως δείχνουν τα στοιχεία η κερδοφορία της εταιρείας –κατά το γ’ τρίμηνο του έτους- παρουσίασε θετικά σημάδια εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης άλλων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple, σημαντική αύξηση των πωλήσεων της οφείλεται σε αξεσουάρ, όπως τα ηλεκτρονικά ρολόγια και τα ακουστικά με το κατεξοχήν ευπώλητο προϊόν της να εμφανίζει σημάδια κόπωσης στην αγορά.

Άλλωστε αυτό επαληθεύτηκε και από τον CEO της εταιρείας,  Τιμ Κουκ, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη της Apple πέραν των iphones, καταγράφει ρυθμό της τάξεως του 17%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 64 δισεκ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, παρά το ότι στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις των smartphones και των υπολογιστών Mac παρουσίασαν κάμψη.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα  αποτελέσματα τριμήνου ήταν μεγαλύτερα από τη μέση εκτίμηση που είχε διατυπώσει η Wall Street Journal για κέρδη ύψους 62,9 δισ. δολάρια, με καταλύτη την κατά 54% αύξηση των πωλήσεων στα φορητά gadgets της Apple, τα οποία συνεισέφεραν στα έσοδα της εταιρείας κατά $6,5 δισ. δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να σημειώσει άνοδο κατά 4%,  φτάνοντας στο επίπεδο- ρεκόρ των 3,03 δολαρίων ανά μετοχή. Το επίπεδο αυτό είναι κατά πολύ υψηλότερο από τις προσδοκίες για το επίπεδο της μετοχής στα 2,84 δολάρια. Παρά ταύτα, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 3% κι έφτασαν τα 13,7 δισεκ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν από 8 σε 8,7 δισεκ. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here