Απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών  μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται ο κλάδος της τεχνολογίας μετά το επιφυλακτικό outlook που έδωσε σήμερα η Taiwan Semiconductor.

Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι περιμένει οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου να διαμορφωθούν κάτω από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο τίτλος της TSMC σημειώνει βουτιά άνω του 6% οδεύοντας για τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες από το 2013. Η πτώση επιβαρύνει τον δείκτη Taiex της Ταιβάν ο οποίος υποχωρεί σε ποσοστό 1,75%.

Επίσης από τον κλάδο της τεχνολογίας η Tokyo Electron χάνει 2% στο Τόκιο, ενώ η Samsung υποχωρεί σε ποσοστό 2,1% στη Σεούλ.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,9% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 1% το Φεβρουάριο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,75%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 1,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέα σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 διολισθαίνει 0,2%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here