του Κωνσταντίνου Θώμου, Oracle Cloud Technology Sales Leader για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία

Στην εποχή μετά την πανδημία, οι Οργανισμοί πρέπει να προσδιορίσουν εκ νέου τις προτεραιότητές τους. Η Oracle συνεργάστηκε νωρίτερα φέτος με την IDC για μια μελέτη στην περιοχή της ΚΑΕ, με σκοπό να εντοπιστούν οι σημαντικότερες επιχειρηματικές προτεραιότητες. 

Οι περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να βελτιώσουν την επιχειρηματική απόδοση, να μειώσουν τα κόστη, να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών, να αυξήσουν την επιχειρηματική ασφάλεια και να δώσουν νέες δυνατότητες στο προσωπικό τους μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες. 

Για πολλούς Οργανισμούς οι υπηρεσίες cloud αποδείχτηκαν η καλύτερη λύση για την επίτευξη αυτών των στόχων κατά την επιβολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, καθώς και μετά από αυτήν. 

Η τεχνολογία cloud προσφέρει την ευελιξία, το προσιτό κόστος και την ασφάλεια που αναζητούν οι επιχειρήσεις. Το Oracle Cloud Infrastructure (OCI) είναι μια εξειδικευμένη και ευρεία πλατφόρμα υπηρεσιών δημόσιου cloud, η οποία δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν μια μεγάλη σειρά από εφαρμογές σε ένα επεκτάσιμο και ασφαλές περιβάλλον υψηλής απόδοσης και διαθεσιμότητας.

 Επιπλέον, παρέχει ορισμένα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ελκυστικό για εταιρείες που επιδιώκουν πλήρη ή μερική μετακίνηση στο cloud. Μεταξύ αυτών είναι οι ασυναγώνιστες δυνατότητες αυτονομίας και η ευελιξία των επιλογών υλοποίησης. Το OCI είναι το περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται αποκλειστικά η Oracle Autonomous Database και οι δυνατότητες αυτονομίας που διαθέτει για αυτο-διόρθωση και αυτο-βελτιστοποίηση, αξιοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση για αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας.

 Στην Ελλάδα, ειδικότερα, βλέπουμε ότι μεγάλες εταιρείες εμπιστεύονται το Oracle Cloud για να εκτελούν μερικούς από τους πιο κρίσιμους φόρτους εργασιών τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εφαρμογές όπως CRM, διαχείριση καρτών, διαχείριση χρηματοοικονομικών, διαχείριση υγείας, με αυστηρές προϋποθέσεις και υψηλότατες απαιτήσεις για διαθεσιμότητα, επεκτασιμότητα, αποθήκευση, απόδοση και ασφάλεια. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αυτοί οι πελάτες στην Ελλάδα προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους, όπως τον δημόσιο τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, τις τραπεζικές υπηρεσίες και τις μεγάλες εταιρείες. 

Πιστεύουμε ότι όταν πρόκειται για κρίσιμους φόρτους εργασιών, το Oracle Cloud είναι η εύλογη επιλογή για τους πελάτες μας στην ελληνική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here