Εχει βρει τον δρόμο της η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, πραγματοποιώντας χθες μία contra στην διόρθωση κίνηση. Με αυξημένες συναλλαγές, που παραπέμπουν σε…μεγάλα παιδιά, η μετοχή πήρε ένα +3,31% ανεβαίνοντας στα 2,50 ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο των 100 εκατ. ευρώ.
Η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου κεφαλαιοποίησης είχε επισημανθεί από τους...ψιθύρους προκειμένου να βρεθεί η εισηγμένη στο στόχαστρο funds που παρακολουθούν εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία από (τουλάχιστον) 100 εκατ., έως τα 200 και μία δεύτερη κατηγορία έως τα 500 εκατ. ευρώ.
       Η εισηγμένη, των Στέγγων,
  • Προχώρησε σε συμφωνία με το Fortress για ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. διάρκειας έως 30 ετών.
  • Παρέσχε υπέρ της θυγατρικής της Πόρτο Καρράς καθώς και εμπράγματη ασφάλεια (ενέχυρο).
  •        Τα συγκεκριμένα κεφάλαια μπορεί να επαρκούν για ένα ξεκίνημα σε μία σειρά ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν από τα κτηριακά, ανακαινίσεις, περιβάλλοντες χώροι μέχρι εξόφληση μέρους των υψηλών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
       Το σίγουρο είναι, πως θα απαιτηθούν και άλλα,περισσότερα των 45 εκατ. για να μπει σε μία κανονικότητα ο όμιλος, συμφωνίες με τις τράπεζες κ.λ.π
       Αυτό,σύμφωνα με μερίδα χρηματιστών σημαίνει πως πρακτικά η διοίκηση θα πρέπει– αν όχι σε αυτή την φάση, σε μία…δεύτερη ή…τρίτη) να αναζητήσει και συμφωνήσει και με άλλα funds.
        Και ικανή προυπόθεση για κάτι τέτοιο είναι-μεταξύ άλλων- της χρηματιστηριακής θέσης της εισηγμένης.
     Σε πρώτη φάση, σήμερα θα μπορούσε να συνεχίσει την χθεσινή αντίδραση να ξεπεράσει τα 2,57 ευρώ (από την συνεδρίαση της 22 Ιουλίου) με φιλόδοξο στόχο τα 2,80-2,90 ευρώ,που είχε η μετοχή στα μέσα Απριλίου.
        Είπαμε, η υπέρβαση του ορίου των 100 εκατ ήταν η εκ των ων ουκ άνευ προυπόθεση, μόνο που δεν αρκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here