Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε νέα θυγατρική  που θα εδρεύει στην Κύπρο θα μεταφέρει η Τεχνική Ολυμπιακή τις μετοχές της στο εμβληματικό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της διοίκησης για ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου.

Η εταιρεία, όπως άλλωστε έχει γνωστοποιήσει στο Χρηματιστήριο, ετοιμάζεται να λάβει χρηματοδότηση από ξένο οίκο (αν και δεν έχει αναφερθεί σε λεπτομέρειες, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τη Fortress) της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.

  • «Το διοικητικό συμβούλιο, εξετάζοντας εναλλακτικές μεθόδους αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ομίλου διαπίστωσε την αδυναμία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρεται σχετικά. «Στο πλαίσιο συζητήσεων με πιστωτικά ιδρύματα και λοιπά χρηματοδοτικά σχήματα της αλλοδαπής έγινε αντιληπτό ότι η από την Τεχνική Ολυμπιακή εισφορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς σε 100% θυγατρική της εταιρείας καθιστά πιο ευέλικτη τη χρηματοδότηση του ομίλου και ειδικότερα της Τεχνική Ολυμπιακή και της Πόρτο Καρράς. Επιπλέον, η εισφορά των μετοχών της Πόρτο Καρράς θα επιτρέψει την περαιτέρω αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ομίλου σε συναφείς κλάδους και θα διευκολύνει τυχόν μελλοντικές επενδυτικές δυνατότητες αυτού».
  • Η διοίκηση της οικογένειας Στέγγου για τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται να προτείνει προς τους μετόχους στην επερχόμενη γενική συνέλευση στις 2 Ιουλίου, την εισφορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς που κατέχει η εταιρεία στην 100% υπό ίδρυση θυγατρική αυτής με την επωνυμία «T.O. INTERNATIONAL HOLDING Ltd» που θα εδρεύει στην Κύπρο.

Η χρηματοδότηση από τον ξένο οίκο αποτελούν το plan b για τη διοίκηση Στέγγου, η οποία είχε ανακοινώσει επίσημα στις αρχές του έτους το «πωλητήριο» στο συγκρότημα της Χαλκιδικής, κάτι ωστόσο το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο του αναμενομένου.

Με την κίνηση αυτή,  η διοίκηση Στέγγου ευελπιστεί να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει καλύτερα την πώληση του ιστορικού συγκροτήματος, το οποίο έχει και το πλεονέκτημα της δυνατότητας κατασκευής των 526, συνολικά, πολυτελών κατοικιών.

Ο δανεισμός από «τον αλλοδαπό επενδυτικό οίκο», σε παράλληλο χρόνο, θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να πάρει χρηματοοικομική «ανάσα» προκειμένου να καλύψει φορολογικές, ασφαλιστικές αλλά και τραπεζικές υποχρεώσεις, κερδίζοντας παράλληλα χρόνο και για την πώληση του συγκροτήματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here