Μία από τις λιγοστές μετοχές, που πήγαν χθες κόντρα στην συνεχιζόμενη διόρθωση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, των blue chips και αρκετών μικρομεσαίων ήταν αυτή της Εβροφάρμα.
  Μου κίνησαν την προσοχή η άνοδος της, κατά +2.06% στα 0,99 ευρώ αλλά με λίγες συναλλαγές 15.121 μετοχών, με τζίρο 14.752 ευρώ.
  Η αλήθεια είναι,πως είχα καιρό να ασχοληθώ με την εταιρεία των Παπαζηλάκηδων. Αποτίμηση στα μόλις στα 13,54 ευρώ και με μάλλον άσχημη πορεία στο ταμπλό σε διάστημα μηνός και τριμήνου.
   H εισηγμένη, με έδρα την Θράκη καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να ανταπεξέρχεται των προβλημάτων, που παρουσιάζει ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι υποχρεώσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα διευθετηθούν είτε με αναχρηματοδότηση είτε με επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής με μείωση επιτοκίου.
   Μάλιστα το 2018 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ανήλθε σε 32,535 εκατ. αυξημένος κατά +7% σε σχέση με το 2017, το δε ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά φόρων,σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς από τα 536 ενισχύθηκε στα 979 χιλιάδες ευρώ.
   Παράλληλα η διοίκηση των Πασχάλη και Θανάση Παπαζηλάκη επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην υλοποίηση νέων επενδύσεων, ενώ κάποια προβλήματα που κατά το παρελθόν είχαν διαφανεί στην σχέση συνεργασίας (φασόν) με τα Lidl (για τη σειρά Γάλπο) έχουν ξεπεραστεί και όλα καλά με τους Γερμανούς.
   Στα πλεονεκτήματα για την ενδεχόμενη ανοδική πορεία της μετοχής το περιορισμένο free float, καθώς ο μεν Πασχάλης ελέγχει ένα 38,71% ο δε Θανάσης ένα 37,31% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here