Απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη (άρα ελεγχόμενη ) η χθεσινή υποχώρηση στο ΧΑ. Ακολούθησε την διεθνή τάση, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που, δικαιολογημένα, “κλείδωσαν” μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών που απέφερε το μίνι ράλι αρχής έτους.

Απ΄ ότι δείχνουν οι…γραμμές των αναλυτών, ΔΕΝ συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, αρκεί να περιορισθεί έως την περιοχή του εκθετικού ΚΜΟ30 ημερών στις 625 μονάδες, ή έστω μέχρι την στήριξη του συστήματος ου ορίζεται με χαμηλό σημείο τις 618 μονάδες. Σημείο που συμπίπτει με το ποσοστό διόρθωσης 50% του τελευταίου ανοδικού.

  • Το τελευταίο προπύργιο των αγοραστών είναι στις 613 μονάδες, η διακεκαυμένη ζώνη των 638-641 μονάδων εξακολουθεί και παραμένει ένα από τα πιθανά πέρατα της τρέχουσας ανοδικής κίνησης προς τις 650 μονάδες. Ενδεχόμενη υπέρβαση τους (των 650 ) αποτελεί ελάχιστη προυπόθεση για να θεωρηθεί η τελευταία κίνηση ως κάτι περισσότερο από μία τεχνικής μορφής αντίδραση, στο πλαίσιο ανοδικής διόρθωσης στην μεγάλη υποχώρηση που είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο.
    Ενα εβδομαδιαίο κλείσιμο, σήμερα, υψηλότερα της διακεκαυμένης ζώνης (638-641 ) απαιτεί και το σύστημα μας προκειμένου να δημιουργηθούν προυποθέσεις αναστροφής της τάσης.
    Για τον FTSE25 η χθεσινή διόρθωση αρκεί να περιοριστεί στις 1.644 ή το πολύ μέχρι τις 1.627 μονάδες. Ενα σημείο περάτωσης, αντίστοιχο των 638-641 του Γενικού Δείκτη θεωρούνται οι 1.708 μονάδες.
    Και για τον τραπεζικό, που έβγαλε επιθετική ανοδική κίνηση αλλά και τη μεγαλύτερη πτώση χθες, απαραίτητη θεωρείται η επιβεβαίωση της γραμμής άμυνας στις 457-450 μονάδες. Για όσο διάστημα ο ΔΤΡ διατηρείται υψηλότερα αυτής της περιοχής οι αγοραστές μπορεί να ελπίζουν σε μία αντίδραση προς τις 513 μονάδες.
    Από τις βασικές προυποθέσεις για ευόδωση του θετικού σεναρίου η διατήρηση του καλού κλίματος στις διεθνείς αγορές, ξεκινώντας από την Wall. Ο S&P έδωσε χθες ένα ανοδικό κλείσιμο με 0,45% στις 2.596,64 και εάν μετά τις 14.00 τα futures του “δείχνουν” συντήρηση του momentum τότε οι long θα έχουν περισσότερες ελπίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here