Ο Απόστολος Ταμβακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του fund EOS Capital Partners, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στο αντικείμενο της εταιρείας που επικεντρώνεται στην υλοποίηση επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς περίπου το ήμισυ των κεφαλαίων προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB). 

Εξάλλου, όπως είπε, το 99,5% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, διαθέτοντας κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ και μέχρι 200 άτομα προσωπικό.

Η βιομηχανία τροφίμων, το λιανεμπόριο, το Fintech και οι εξωστρεφείς βιομηχανικές εταιρείες, συγκαταλέγονται στους τομείς όπου αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες η EOS Capital Partners.

Τόνισε ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει μία, άνευ προηγουμένου, ανάγκη για ρευστότητα, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων εταιρειών συρρικνώθηκε κατά 12 φορές από το 2008.

Εκτίμησε δε, ότι η εικόνα στις επιχειρήσεις θα αλλάξει δραματικά και με βίαιο τρόπο καθώς οι τράπεζες θα πρέπει να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια που έχουν.

Σημείωσε ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας έχει μεγάλη αδυναμία να αποδεχτεί ότι μπορεί να χάσει την εταιρεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here