Με αποτίμηση στα 2,5 δισ. €,  με ελεύθερη διασπορά και συμμετοχή βασικού μετόχου εντός προδιαγραφών Morgan Stanley, η Motor Oil προεξοφλείται πως θα είναι η επόμενη είσοδος στον διεθνή δείκτη MSCI Greece.
Σημειωτέον, πως η εισηγμένη ήταν στον πιο αναγνωρίσιμο διεθνώς δείκτη- και για τις ελληνικές εταιρείες- μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.
Έκτοτε ακολούθησαν πολλά, που έφεραν τον Ομιλο σε επίπεδα ιστορικής κερδοφορίας, μεγέθυνση του επιχειρηματικού αποτυπώματος του προσελκύοντας σημαντικά ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
  •    Στα 22,74 ευρώ η μετοχή “υψηλό 4ετίας” με τις εισροές να εντείνονται καθώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο επίσπευσης της ένταξης στον δείκτη, πως; εάν και εφ’ όσον ολοκληρωθεί η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-First Sentier & Macquarie για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με συνακόλουθη προαιρετική δημόσια προσφοράς τότε πιθανά να οδηγηθεί εκτός δείκτη η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ. 

   Σε μία τέτοια περίπτωση η είσοδος της Motor Oil επισπεύδεται κατά 1-2 μήνες με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα funds που αδημονούν να εντάξουν ακόμη μία ελληνική μετοχή στο “ελληνικό καλάθι” τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here