Αποκαλυπτήρια μίας νέας θυγατρικής της Intracom Holdings έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης, στην γενική συνέλευση της εισηγμένης την περασμένη Δευτέρα.
    Ο λόγος για την Intracom Properties που συνιστά τον βραχίονα του ομίλου στον τομέα αξιοποίησης ακινήτων, καθώς θα εισφερθούν αρχικά 6 επενδυτικά ακίνητα και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά ανάλογα περιουσιακά στοιχεία τόσο της εισηγμένης (ενδεχομένως άλλων θυγατρικών/συμμετοχών) όσο νέες εξαγορές. 
    Η λειτουργία αυτή εντάσσεται στον νέο προσανατολισμό της Intracom Holdings που-ήδη- στρέφεται προς τον ευρύτερα εννοούμενο κλάδο επενδύσεων-ανάλογων υπηρεσιών κλείνοντας οριστικά τον παραγωγικό που για δεκαετίας δραστηριοποιούνταν. 
     Στο αρχικό χαρτοφυλάκιο εισφέρονται 3 κτήρια που ανήκουν στην εταιρεία και 3 που κατέχει με μακροχρόνια μίσθωση, μέρος αυτών ιδιοχρησιμοποιούνται ενώ άλλο εκμισθώνεται σε τρίτους αποφέροντας σημαντικό (και σταθερό )έσοδο.
Βασική προτεραιότητα τα έσοδα από μισθώματα και όχι από δραστηριότητα ανάπτυξης ακινήτων, περιορίζοντας έτσι τόσο το λειτουργικό κόστος όσο το επενδυτικό ρίσκο (σε μία περίοδο, που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά το κατασκευαστικό όσο και της συντήρησης).
Επιδιώξη η δημιουργία ενός “ταμείου”, που σε ετήσια βάση θα μπορεί να αποφέρει ένα σταθερό έσοδο με απόδοση (περίπου) 10% (καλύπτοντας έτσι το πληθωριστικό κόστος).
    Αλλωστε σαν εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και ιδιωτικός επενδυτικός φορέας πλέον η Intracom Holdings εύλογα θα πρέπει να “δέσει” τόσο σταθερές εισροές εσόδων όσο έκτακτες-μεταξύ άλλων- και από ρευστοποιήσεις/πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων/συμμετοχών ακόμη και θυγατρικών. 
   Οσον αφορά στο τελευταίο οι συχνές επισκέψεις/επαφές Ισραηλινών στην  Αθήνα (ακόμη και την περίοδο των εορτών) ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια για την πώληση της Intracom Defence.
Συμφωνία, που εάν τελικά επιτευχθεί θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο “ταμείο” του private equity πλέον Intracom Holdings. 
    Το ενδιαφέρον από τα αποκαλυπτήρια της Δευτέρας συνίσταται και στην προοπτική η νέα θυγατρική Intracom Properties να μετατραπεί αργότερα σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και ως ΑΕΕΑΠ να εξετασθεί το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αξιοποιώντας όλες τις ευνοϊκές (κυρίως φορολογικές) ρυθμίσεις που αφορούν τις εταιρείες του κλάδου. 
   Σε μία τέτοια περίπτωση μένει να φανούν οι προθέσεις του επιχειρηματία όσον αφορά στη συμμετοχή του στην Regency και το τι μέλλει γενέσθαι με την Κέκρωψ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here