Παρά το γεγονός ότι υπολείπονται  35 μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, οι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων σπεύδουν να ενταχθούν μαζικά στο πρόγραμμα «Γέφυρα» του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επιδοτεί για 9 μήνες τη δόση των δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

  • Ήδη μέχρι χθες οι αιτήσεις δανειοληπτών για την ένταξη στη “Γέφυρα” έχουν ξεπεράσει τις 40.000.

Τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2020 και στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει περίπου 300.000 δανειολήπτες.

Δικαιούχοι επιδότησης είναι οι πληγέντες από την οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία, έχοντας υποστεί μείωση του εισοδήματός του, και στους οποίους έχει παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών ή φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έλαβαν μειωμένο μίσθωμα στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης για τη μείωση μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας λόγω κορωνοϊού.

  • Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει να δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, αλλά και σε επαγγελματίες που απασχολούνται κυρίως σε μία σειρά από εποχικά επαγγέλματα και το εισόδημά τους έχει πληγεί σημαντικά λόγω της πανδημίας, όχι μόνο κατά το β’ τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες, εάν το επιθυμούν, έως και τη λήξη της προθεσμίας, να υποβάλουν αίτηση με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here