Μπορεί στην αγορά να μην το λένε και πολύ φωναχτά αλλά η περίπτωση της Folli Follie έχει ανάψει “φωτιές” που πλέον…καίνε ευρύτερα την αγορά.

Αποτελεί κοινό μυστικό σε χρηματιστηριακά γραφεία και εισηγμένες πως πλέον οι αδύναμοι κρίκοι του χρηματιστηρίου είναι πολύ πιο ευάλωτοι ακόμη και στην παραμικρότερη υποψία φήμης ή αρνητικού…ψιθύρου για μία μετοχή, μία εταιρεία.

Και πλέον, ακόμη πιο καχύποπτοι πολλοί ξένοι διαχειριστές, οίκοι κ.λ.π.

Το γεγονός της μη ένταξης της μετοχής της Motor Oil ή του Μυτιληναίου στον μεγάλο δείκτη της Morgan Stanley MSCI

ή ακόμη

η μη αλλαγή στάθμισης για τη μετοχή της Jumbo εκλαμβάνεται από ορισμένους χρηματιστές ως ένδειξη επιφυλακτικότητας του οίκου, κάτι που περιμένουν να αποτυπωθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό και στη σημερινή συνεδρίαση.

Δεν είναι τυχαίο, πως ενώ στην Wall Street συνεχίστηκε το ανοδικό σερί για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, στο ΧΑ οι κινήσεις των ξένων ήταν καθαρά πωλητικές. Με τις πωλήσεις να πλήττουν και μετοχές όπως της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του Μυτιληναίου, του ΟΤΕ ή του ΟΠΑΠ.

  Το ΧΡΗΜΑ WEEK από την πρώτη στιγμή, που έσκασε η περίπτωση Folli Follie μίλησε ξεκάθαρα για κρίση αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης που ούτε γρήγορα και εύκολα θα αποκατασταθεί ούτε στην συγκεκριμένη εταιρεία θα περιοριστεί.

Αυτό γιατί ήδη στο οικονομικό επιτελείο κάποιοι…ψιθυρίζουν πως οι τελευταίες εξελίξεις είναι ακόμη ένας λόγος που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν ξανά πάρει την ανηφόρα.

Υπερβολικό; όχι εάν το ψάξετε λίγο περισσότερο…. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here