Σήμερα”κληρώνει” . Διαγράφεται από τον MSCI Standard Greece η μετοχή της εταιρείας, που προστίθεται μαζί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον Small Cap. 

Το πιθανότερο σενάριο, η έξοδος της μετοχής από τον δείκτη, επιβεβαιώθηκε τελικά , με την Wood & Co να βγαίνει σωστή κατά την εκτίμηση της στην χθεσινή της ανάλυση για τις αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley. Αυτό γιατί ο οίκος θεωρούσε σχεδόν βέβαιη την ένταξη στον δείκτη της μετοχής της Motor Oil. Το τελευταίο δεν έγινε, το γιατί θα το αναλύσουμε ξεχωριστά.

Τι θα μπορούσε να συμβεί δυνητικά, στην περίπτωση που η Folli Follie θα έβγαινε από τον MSCI Standard Greece;

Σύμφωνα με την Wood & Co θα ενεργοποιούταν παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. ευρώ ή 7,5 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου. 

Στην χθεσινή συνεδρίαση στη μετοχή έγιναν 377.025 κομμάτια, αξίας 2.943.472 ευρώ. Το αξιοπερίεργο ήταν, πως στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης από τα 7,30 ευρώ και το -10% με ανοιχτές “μαρκετιές” έκανε τελική τιμή στα 7,99 ευρώ.

Ακραίο volatility από κάποιους που “σκούπισαν” την προσφορά. 

Ωστόσο να συνεκτιμηθεί, πως η  Morgan Stanley τελικά ενέταξε τη μετοχή στον δείκτη Small Cap που κατά κάποιο τρόπο μετριάζει το κακό.

Θα αναρωτηθείτε γιατί; Θυμίζω είναι ότι η Morgan Stanley που είχε αναλάβει το ομολογιακό δάνειο έως 250 εκατ. Ευρώ, της Folli Follie. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here