Όχι μόνο επέστρεψε στην κλινική του αλλά ενδέχεται και να κινηθεί νομικά εναντίον της διοίκησης, που τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης και τον έθεσε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων! Και γιατί να μην το κάνει, αφού πήρε και προαγωγή!

Ο λόγος για το διευθυντή μίας κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και καθηγητή, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία πήρε για εγχείριση που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης, η αναστολή άσκησης καθηκόντων ήταν απαραίτητη για να μην διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στο νοσοκομείο. Ήταν, δηλαδή, ένα μέτρο που αποσκοπούσε στην προάσπιση του κύρους του και των τίμιων γιατρών που υπηρετούν σε αυτό. Εξάλλου,  σε ανάλογη υπόθεση το 2013 το Συμβούλιο Επικρατείας είχε κρίνει ορθή την απομάκρυνση γιατρού από το Δ.Σ. νοσοκομείου, ως μέτρο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά, το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής έκρινε ότι το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν είχε την αρμοδιότητα να απαγορεύσει στο γιατρό την άσκηση του κλινικού του έργου. Έτσι, τον επανέφερε στα καθήκοντά του. Λίγους μήνες νωρίτερα, ωστόσο, ο γιατρός είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για δωροδοκία, ενώ του είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Πέραν της πρόκλησης απέναντι στο κοινό αίσθημα περί δικαίου, που εύλογα προκαλεί η επιστροφή του γιατρού στην εργασία του, προκύπτει και νομικό θέμα αφού η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ.

“Κερασάκι στην τούρτα” αποτελεί η προαγωγή από το πανεπιστήμιο του καταδικασμένου για “φακελάκι” καθηγητή ιατρικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου εκλέχτηκε διευθυντής του τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ.

Το θέμα είναι σε γνώση της Αριστοτέλους, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να πράξει τα δέοντα για να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

“Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να συμβάλλει στη συγκάλυψη ή να συναινέσει στη διαιώνιση καμίας περίπτωσης διαφθοράς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται το εμπλεκόμενο πρόσωπο στην ιατρική ή στη διοικητική πυραμίδα” αναφέρει σχετικά. “Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πράξει ό,τι απαιτείται για να αποδοθεί λύση” τονίζει καταλήγοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του θέματος θα επιληφθεί άμεσα το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

 

virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here