Επί ελληνικού εδάφους παραμένε ο Μπένι Στάινμετζ, ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος ο οποίος είχε καταδικαστεί για δωροδοκία στη Ρουμανία και την Ελβετία, και συνελήφθη από την αστυνομία όταν το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαινε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Στάινμετζ συνελήφθη στις 24 Νοεμβρίου με διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος 24 ώρες αργότερα υπό τον όρο ότι δεν θα φύγει από την Ελλάδα, σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές. Η σύλληψή του συντονίστηκε από τις αρχές της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε καταδικαστεί για υπόθεση δωροδοκίας στο Βουκουρέστι τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Χειριζόμαστε αυτό το θέμα και ελπίζουμε ότι ο κ. Στάινμετζ θα επιστρέψει γρήγορα το σπίτι του και τις επιχειρήσεις του», είπε ο Eitan Maoz, δικηγόρος του επιχειρηματία.
Ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Σταινμετζ σύμφωνα με  “Forbes” περιλαμβάνεται στην λίστα με τους πλουσιότερους άνθρωπος στον κόσμο ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στην εξόρυξη και πώληση διαμαντιών, αλλά και στο real estate.
Γιατί καταδιώκεται-Τι υποστηρίζει το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου

Όπως υποστηρίζουν πηγές του περιβάλλοντος του δισεκατομμυριούχου, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου Φακέλων της Interpol (CCF) φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της ρουμανικής κυβέρνησης.

Η «ερυθρά αγγελία» που εκδόθηκε σε βάρος του από την Interpol έπειτα από αίτημα των ρουμανικών αρχών αφορά μία φερόμενη υπόθεση απάτης σχετικά με εκτάσεις που κρατικοποιήθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο. Η καταδικαστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας ακολούθησε την ομόφωνη πρωτόδικη αθώωσή του.

Πηγές του επιχειρηματία αναφέρουν ότι πίσω από την περιπέτεια «εγκλωβισμού» του στη  χώρα μας, μετά από την σύλληψη του στο Ελ. Βενιζέλος, βρίσκονται πολιτικά και εμπορικά κίνητρα που έχουν οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν απόγονο του βασιλικού οίκου της Ρουμανίας και της ρουμανικής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here