Θεαματική άνοδο κατέγραψε από τις αρχές του έτους η εταιρεία τεχνολογίας Zoom, με έδρα Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Τα περιοριστικά μέτρα και η καραντίνα αύξησε ραγδαία την ανάγκη για επικοινωνία μέσω διαδικτύου, μια ανάγκη που κάλυψε άμεσα η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών.

Όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες της εταιρείας, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 τα έσοδα έφταναν τα 956 εκατ. δολ., από 328 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Σύμφωνα δε με τις προσδοκίες, τα έσοδα σε ετήσια βάση θα ξεπεράσουν τα 3,99 δισεκ. δολ., έναντι προηγούμενης εκτίμησης για έσοδα 3,76 δισεκ. δολ.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Zoom Έρικ Γιουάν είδε την κρίση ως ευκαιρία και κατάφερε εν μέσω καραντίνας να εκτινάξει τα κέρδη του. Μάλιστα ο Γιουάν μπήκε για πρώτη φορά στις λίστα του Forbes με τους κροίσους εντός 2020, με καθαρή αξία εσόδων 5,5 δισ. δολαρίων.

Η Zoom είχε μία από τις πιο επιτυχημένες αρχικές δημόσιες προσφορές για το 2019, τη χρονιά που μπήκε στο χρηματιστήριο. Μόνο την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής, η τιμή της ανέβηκε κατά 72%.

O Ερικ Γιουάν, πούλησε πέρυσι περίπου 140.000 μετοχές της εταιρείας του, αλλά προχώρησε σε περισσότερες πωλήσεις φέτος, καθώς η μετοχή εμφάνισε σημάδια υποχώρησης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here