Οι ομολογιούχοι της Credit Suisse ξεκίνησαν τον… χορό, με αγωγές κατά του ιδρύματος.

Εκατοντάδες επιπλέον ομολογιούχοι της Credit Suisse Group AG μήνυσαν τη ρυθμιστική αρχή των τραπεζών της Ελβετίας καθώς έχασαν τους τίτλους τους, ύψους περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την εξαγορά της από την UBS Group AG.

Η δικηγορική εταιρεία Pallas Partners, η οποία κατέθεσε τη μήνυση σε ελβετικό δικαστήριο στις 18 Απριλίου, ανέφερε ότι ζητά πλήρη αποζημίωση για τους πελάτες του — 90 θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων με 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθετα ομόλογα κατηγορίας 1, καθώς και 700 πελάτες λιανικής και οικογενειακών γραφείων που αντιστοιχούν σε τίτλους  ύψους περίπου 300 εκατ. δολαρίων.

«Πρόκειται για κατάχρηση της διαδικασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος του Pallas, Natasha Harrison.

Οι επενδυτές που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα AT1 που εκδόθηκαν από την Credit Suisse επιχειρούν τώρα να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Quinn Emmanuel τον περασμένο μήνα κατέθεσε αγωγή σΕ ελβετικό δικαστήριο εκπροσωπώντας περισσότερους από 400 θεσμικούς επενδυτές που κατείχαν AT1 αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τουλάχιστον δύο άλλες καταγγελίες έχουν υποβληθεί.

Τα AT1 που δημιουργήθηκαν μετά την οικονομική κρίση του 2008 είναι το χαμηλότερο σκαλί τραπεζικού χρέους, που έχουν καλές αποδόσεις όταν το οικονομικό κλίμα είναι ευνοικό, αλλά δέχονται το πρώτο χτύπημα όταν μια τράπεζα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Περαιτέρω αγωγές αναμένονται αυτή την εβδομάδα καθώς η UBS αγωνίζεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher δήλωσε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά αυτό το τρίμηνο, συγκεκριμένα τον Μάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here