Το εύφορο έδαφος που διαγράφεται στις σχέσεις Ελλάδας και Κατάρ χαρτογράφησε με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης του εμιράτου αυτού της Μέσης Ανατολής, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ υπογραμμίζοντας ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κατάρ βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ανάκαμψης. Ειδικότερα, ο πρέσβης του Κατάρ αναφέρεται στη σημασία διεύρυνσης της αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών για την αύξηση των τουριστικών ροών από το εμιράτο, καθώς και στην ενεργοποίηση των συμφωνιών που εκκρεμούν και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

Εστιάζοντας στην προσθήκη, πέρα από την Αθήνα, δύο νέων απευθείας πτήσεων των Καταρινών Αερογραμμών προς τη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο, επισήμανε πως αποτελούν ένα βασικό παράγοντα για την αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. «Οι απευθείας πτήσεις προς τους εν λόγω νέους προορισμούς παρέχουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στο βόρειο τμήμα της χώρας και να επισκεφθεί τις γειτονικές περιοχές εύκολα και γρήγορα» εξήγησε.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το κλίμα των διμερών σχέσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ υπογράμμισε πως αρκετές συμφωνίες για συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών τέθηκαν σε ισχύ και οι δυο πλευρές επιδίωξαν την ενεργοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των συμφωνιών που δεν έχουν υλοποιηθεί. Τροχιοδείκτης στην κατεύθυνση αυτή είναι επιπλέον, σύμφωνα με τον πρέσβη του Κατάρ, πως αξιωματούχοι από την Ελλάδα και το Κατάρ συμμετείχαν σε διάφορα Φόρουμ και Συνέδρια που διεξήχθησαν στην Ντόχα και την Αθήνα, αντίστοιχα, καθώς και ότι οι διμερείς σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών αναβαθμίζονται συνεχώς και διέπονται από στενή συνεργασία, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών τους.

Επίσης, ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ τόνισε πως το «κράτος του Κατάρ δεσμεύεται σε όλον τον κόσμο να διοργανώσει ένα μοναδικό Παγκόσμιο Μουντιάλ».

Τέλος, σκιαγράφησε τη σημερινή κατάσταση στο Κατάρ δύο χρόνια μετά την επιβολή του αποκλεισμού του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here