Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Coca Cola, είναι χρήσιμο να επιχειρήσουμε  ένα πρόχειρο συγκριτικό test με βάση την χρηματιστηριακή συμπεριφορά των δύο βαρύτερων χαρτιών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

  • Στα 13,45 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με απόδοση +10,25% στο τρίμηνο, στο +41,28% από την αρχή του έτους και αποτίμηση 6,46 δισ. Ευρώ.
  • Στα 27,53 δισ € η Coca Cola, με αρνητική απόδοση -8,81% και θετική μόλις +1,55% στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα. Αποτίμηση στα 10,17 δισ.€ όταν στις αρχές Ιουλίου ήταν πάνω από τα 12,5 δισ. με τη μετοχή στα 35,20 ευρώ (συνεδρίαση 3ης Ιουλίου).

Με βάση το +41,25% του Γενικού Δείκτη, η μεν μετοχή του ΟΤΕ είναι equalweight σε σχέση με την αγορά, η δε Coca Cola με μεγάλο underweight με την…ψαλίδα μεταξύ των 2 από τα 5,5 να περιορίζεται στα 3,7 δισ.€.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ζήτημα χρόνου και συγκυρίας η μετοχή του ΟΤΕ να “πατήσει” τα 14 ευρώ, με την χρηματιστηριακή αξία να γράφει το 7 (δισ.) μπροστά.

Για τον…ευθυτενή ΟΤΕ, σας …ψιθυρίζαμε τελευταία με το χρηματιστηριακό ταμπλό να δικαιώνει απόλυτα τους όλο και περισσότερους fans του.

Φυσικά ο μεγαλομέτοχος Deutsche Telekom πίνει…Gluhwein από τα μέσα Νοεμβρίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here