Του Βάιου Κρόκου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επενδυτικές κινήσεις γνωστών εταιρειών ΑΕΕΑΠ οι οποίες βολιδοσκοπούν ακίνητα υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος και απόδοσης στο κέντρο των Αθηνών και ευρύτερες άλλες περιοχές.

Κάτοχος ακινήτου στην Αιόλου 67 στο ιστορικό κέντρο θα είναι η BriQ Properties του Θ. Φέσσα, σε ένα deal που διαμορφώνεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα αυτοτελές ακίνητο μικτής χρήσης 7 ορόφων, αποτελείται από οριζόντιες ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 2.854,09 τ.μ. και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009. Το ακίνητο θα αγορασθεί 100% μισθωμένο.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ομίλων για εντονότερη παρουσία στον τομέα των επενδυτικών ακινήτων.

Όπως σημειώνει η κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties: «με μεγάλη χαρά εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας το αυτοτελές ακίνητο της Αιόλου 67 που βρίσκεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά. Αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση από τον Δήμο Αθηναίων και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές».

Στον αντίποδα, η Trastor, που έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα, πούλησε ακίνητο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με υπεραξία 34% περίπου.

Η συμφωνία αφορά την πώληση οριζόντιας ιδιοκτησίας 6ου ορόφου, καθώς και 17 υπόγειων θέσεων στάθμευσης σε κτίριο γραφείων/καταστημάτων που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας και Θεοφάνους 4 στην Αθήνα. Το τελικό αντίτιμο ανέρχεται στα 2,65 εκατ. ευρώ

Η παρουσία της εταιρείας είναι αρκετά έντονη, με πολλές στοχευμένες επενδυτικές επιλογές και πιο σημαντική, πρόσφατα, την απόκτηση του πρώην κτηρίου του ΔΟΛ.

Τέλος, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως η ανάκαμψη θα συνεχιστεί, το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο για επενδυτικούς/τουριστικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω εισηγμένες και η Prodea προχωρούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που θα κομίσουν «φρέσκα κεφάλαια» για επενδύσεις, ενώ παράλληλα αναπτερώνονται οι προσδοκίες για την πορεία των ΑΕΕΑΠ από το νέο φορολογικό πλαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here