Σήμερα ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας περνά το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν τη δράση του πολιτικού φορέα.

Οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στην πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να τον υποστηρίξουν.

Για περίπου 15 μήνες ο Αρτέμης Σώρρας ζούσε ως φυγάς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα το οποίο εκδόθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο σε βάρος του όσο και κατά επτά συνεργατών του για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ενδεικτικό της σοβαρότητας των κατηγοριών είναι το γεγονός ότι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου  φέρνουν τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αντιμέτωπο ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here