Η ιστορία της αλυσίδας ΚΡΗΤΙΚΟΣ  ξεκινά από το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα,  στην Αίγινα. Βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του ανθρώπου σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου.

Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή.  Τα γονίδια που ως φυσική εξέλιξη ακολουθούν τους διαδόχους, ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.

Και μπορεί ο ιδρυτής τους, πέρυσι, να έφυγε απ’ την ζωή, ωστόσο, οι κινήσεις των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης κινούνται στα επιτυχημένα βήματα του προκατόχου τους. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει και το γεγονός ότι η αλυσίδα πρόσθεσε 11 νέα καταστήματα στο δίκτυο της το 2020, το 2019 απέκτησε την αλυσίδα ΜΑΚΟ από τη Θεσσαλονίκη ενώ το 2018 εξαγόρασε τα supermarket ΜΕΡΙΜΝΑ στην Αττική. Ουσιαστικά, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα αδέρφια Κρητικού ακόμα κι εντός της κρίσης καταφέραν να καινοτομήσουν επεκτείνοντας την αλυσίδα με νέα καταστήματα, φτάνοντας αισίως τα ..370 ενώ διαθέτει 6 Κέντρα Διανομής και απασχολεί περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η οικογένεια Κρητικού  διευρύνει τις συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς , δημιουργώντας νέες μάρκες

Η ΑΝΕΔΗΚ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ 1996 – Η ιστορία

Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα. Το 2007 ιδρύεται το 1ο_κέντρο διανομής στην Μαγούλα Αττικής με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές. Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, μέσω εξαγορών και δημιουργίας νέων καταστημάτων, επεκτείνεται στην Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιπλέον, εισέρχεται στην Αττική μέσω της ανάπτυξής ενός ευέλικτου μοντέλου συνεργασίας Franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Στις αρχές του 2017, η είσοδος της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, ήταν το πρώτο βήμα για την άνοδο της στην Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στη Δυτική Μακεδονία με 35 επιπλέον καταστήματα.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Άγγελος Κρητικός. Άνθρωπος με χαμηλούς τόνους αλλά και όραμα ενίσχυσης της ελληνικότητας της αγοράς

Τον Ιούλιο του 2017 αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη. Η αλυσίδα αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη και λειτουργεί μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης.

Επιπλέον, στα τέλη του 2017 εισήλθε στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων.

Από 1/1/2021, ύστερα από μια δεκαετή, πολύ επιτυχημένη και δημιουργική σύμπλευση με την οικογένεια του ΕΛΟΜΑΣ, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει αυτόνομα με σκοπό την επέκταση της.

Ταυτόχρονα, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ υλοποιώντας το επενδυτικό και αναπτυξιακό της πλάνο, προέβη στην απόκτηση ποσοστού 49% της θυγατρικής CRM Αριάδνη, η οποία εδρεύει στους Μαλάδες Ηρακλείου Κρήτης εξυπηρετώντας πάνω από 140 καταστήματα και κατέχοντας πλέον το 100% των μετοχών της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here