Τον …. Κινέζο Υπουργό Μεταφορών ….επιστράτευσαν τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για να επιταχυνθούν οι εγκρίσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Κίνας, Li Xiaopeng συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και ζήτησε την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό τα επενδυτικά σχέδια που έχει καταρτίσει να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Κινέζα πρέσβης στην Ελλάδα Zhang Qiyue και ο Πρόεδρος  του Ομίλου COSCO Xu Lirong.

Η Κίνα θεωρεί την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά ως υπόδειγμα στρατηγικής επιλογής, αλλά και υπόβαθρο για την περαιτέρω σύνδεση των αναπτυξιακών στρατηγικών των δύο χωρών. Στην ουσία η κινεζική πλευρά ζήτησε, να προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες έγκρισης του master plan που έχει καταρτίσει η διοίκηση του ΟΛΠ. Από την ελληνική πλευρά ζητήθηκε επίσης να υπάρξει προστιθέμενη αξία από τις επενδύσεις αυτές στην τοπική και εθνική οικονομία.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here