Την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού επιδιώκει να ενισχύσει η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, είτε με την ίδρυση θυγατρικών, είτε μέσω της επέκτασης των εξαγωγών της σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

Η διοίκηση της εταιρείας, υπό την Strategic Initiative Food, έχοντας διαψεύσει πρόσφατα για μία ακόμη φορά την φημολογία περί πώλησης της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας, προχωρεί στην ανάπτυξη των εξαγωγών της και την λειτουργία θυγατρικής εταιρείας στην Γερμανία.

Με την κίνηση αυτή, η Δωδώνη επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της σε μία από τις βασικές αγορές της στην οποία κατευθύνονται τα προϊόντα της. Η θυγατρική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε την περασμένη χρονιά, δεν έχει ακόμη εμπορική ή παραγωγική δραστηριότητα, όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις. Το γεγονός αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, εκτός από εμπορική, η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει στο μέλλον και παραγωγική δραστηριότητα.

Παράλληλα και με στόχο την ανάδειξη δημοφιλών εξαγόμενων προϊόντων της, η εταιρεία συμμετείχε πρόσφατα στην διεθνή έκθεση Food India που διοργάνωσε η Sial, για πρώτη φορά φέτος στην Ινδία και συγκεκριμένα στο Νέο Δελχί.

Μέσω ενός διευρυμένου δικτύου συνεργατών στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου και πολυτελή ξενοδοχεία, τα προϊόντα Δωδώνη διατίθενται στις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, με την εταιρεία να διαθέτει ισχυρή παρουσία στην αγορά της τα τελευταία 10 χρόνια.

Στην έκθεση, η Δωδώνη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο ευρύ κοινό μερικούς από τους δημοφιλέστερους κωδικούς προϊόντων που εξάγει σε 47 χώρες παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας ενισχύθηκαν κατά 5% στα 105,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα μικτά της αποτελέσματα περιορίσθηκαν στα 21,177 εκατ. ευρώ από 24,99 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 23%, τα EBITDA κατά 13% και τα αναπροσαρμοσμένα κατά 15%, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα 2,55 εκατ. ευρώ (1,86 εκατ. ευρώ για τον όμιλο), έναντι κερδών 3,299 εκατ. ευρώ (2,736 εκατ. ευρώ για τον όμιλο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here